Μπουρλά για μετάλλαξη Όμικρον: Μπορούμε να έχουμε εμβόλιο σε 100 μέρες αν χρειαστεί

Μπουρλά για μετάλλαξη Όμικρον: Μπορούμε να έχουμε εμβόλιο σε 100 μέρες αν χρειαστεί Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Getty Images
0

Τη ετοιμότητα για την ανάπτυξη εμβολίου αποτελεσματικού και για τη νέα μετάλλαξη Όμικρον διατύπωσε ο διευθύνων σύμβουλος τής Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. 

«Είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη όπως η Όμικρον. Από μελέτες των παραλλαγών Βήτα και Δέλτα, δημιουργήσαμε μια προσέγγιση ανάπτυξης και παραγωγής παραλλαγμένων εκδοχών του εμβολίου μας σε 100 ημέρες, αν χρειαστεί, και θα το θέσουμε προς έγκριση στις ρυθμιστικές αρχές» ανέφερε ο ίδιος σε σημερινή ανάρτησή του. 

«Ακόμη, πιστεύουμε πως η καλύτερη κάλυψη κατά της διασποράς της μετάλλαξης Όμικρον και όποιου νέου στελέχους ενδέχεται να εμφανιστεί, είναι ο πλήρης κι ο αναμνηστικός εμβολιασμός όλων όσοι έχουν τις προϋποθέσεις, όπως συστήνεται» πρόσθεσε. 

«Αν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η από τους στόματος αντιική θεραπεία μας μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και αναμένουμε τώρα πως μπορούμε να παραδώσουμε χάπια για 80 εκατομμύρια θεραπείες, περισσότερα σε σχέση με την αρχική μας εκτίμηση τών 50 εκατομμύριων. Προχωρώντας μπροστά, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον συνεχιζόμενο αγώνα μας» κατέληξε στην ανάρτησή του στο Twitter.

Χθες, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Μπουρλά είχε ανακοινώσει πως η Pfizer προσδοκά να παράγει 80 εκατομμύρια δόσεις του πειραματικού της αντιιικού φαρμάκου της κατά της Covid-19, περισσότερα από την προηγούμενη πρόβλεψή της των 50 εκατομμυρίων. 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Τech & Science / Έρευνα: Οι άνθρωποι στην εφηβεία και οι χιμπατζήδες μοιράζονται παρόμοια «προβλήματα»

Οι νεαροί άνθρωποι και οι έφηβοι χιμπατζήδες βιώνουν ραγδαίες ορμονικές αλλαγές, νέους κοινωνικούς δεσμούς, αυξημένη επιθετικότητα και ανταγωνισμό για θέση στον κοινωνικό τους περίγυρο
NEWSROOM
Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Τech & Science / Η βαριατρική χειρουργική μειώνει σημαντικά τους πρόωρους θανάτους - Τα ευρήματα 40ετούς έρευνας

Παρά τα σημαντικά οφέλη αυτών των επεμβάσεων, μόλις το 2% των ασθενών που επιλέγονται για βαριατρικό χειρουργείο, το κάνουν τελικά κυρίως λόγω του στίγματος για την παχυσαρκία
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ