“Το iPhone περιέχει κρυφό λογισμικό κατασκοπείας”

“Το iPhone περιέχει κρυφό λογισμικό κατασκοπείας” Facebook Twitter
3

Το iPhone περιέχει κρυφό λογισμικό κατασκοπείας για αυτό και ο Έντουαρντ Σνόουντεν δεν το χρησιμοποιεί, δηλώνει ο δικηγόρος του πρώην εργαζομένου στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και τώρα καταζητούμενου από τις ΗΠΑ και φυγά.

 

Σύμφωνα με τον Ανατόλι Κουτσέρενα το κρυφό αυτό λογισμικό ενεργοποιείται εν αγνοία του χρήστη και συλλέγει δεδομένα. ,

«Το iPhone έχει ειδικό λογισμικό, το οποίο μπορεί να ενεργοποιεί τον εαυτό του χωρίς να πατήσει ο χρήστης κάποιο κουμπί, και συλλέγει πληροφορίες για αυτόν. Επομένως (σ.σ. Ο Σνόουντεν) αρνείται να χρησιμοποιήσει αυτό το τηλέφωνο για λόγους ασφάλειας» είπε ο Κουτσέρενα σύμφωνα με το Sputnik News, την αγγλόφωνη υπηρεσία του Ria Novosti.

Ο Σνόουντεν που χρησιμοποιεί ένα απλό τηλέφωνο, κατηγορείται για κατασκοπεία και κλοπή κυβερνητικών εγγράφων. Από το 2013 ζει με τη φίλη του στη Μόσχα που του παρείχε άσυλο και τριετή άδεια διαμονής.

Τech & Science
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το chatbot σου δεν λέει την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύει.

Τech & Science / Τa chatbot δεν λένε την αλήθεια. Απλώς τη μαντεύουν.

Στο νέο της βιβλίο Prophecy, η φιλόσοφος Carissa Véliz υποστηρίζει ότι η παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι μηχανή γνώσης αλλά μηχανή πρόβλεψης. Από τους αρχαίους μάντεις μέχρι τα chatbots της Big Tech, το βιβλίο εξετάζει πώς η εμμονή με το μέλλον μπορεί να μας κάνει λιγότερο ασφαλείς, λιγότερο ελεύθερους και πιο ίδιους μεταξύ μας.
THE LIFO TEAM
Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir: όταν ο όρκος φτώχειας συναντά τη Wall Street

Τech & Science / Μια καλόγρια απέναντι στην Palantir

Μια καθολική μοναχή χρησιμοποιεί τις μετοχές ως εργαλείο πίεσης απέναντι σε μερικές από τις πιο ισχυρές εταιρείες του κόσμου. Μετά τη Citigroup και τη Microsoft, η Σούζαν Φρανσουά βάζει στο στόχαστρο την Palantir και ζητά να της απαντήσει πώς αυτή επηρεάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα.
THE LIFO TEAM