ΤΩΡΑ

Ιάπωνες έφτιαξαν κυλινδρικό πληκτρολόγιο που χρησιμεύει και ως κούπα

Ιαπωνία: H Google έφτιαξε κυλινδρικό πληκτρολόγιο που χρησιμεύει και ως κούπα Facebook Twitter
Πηγή: Google.
0

Ιάπωνες επένδυσαν μισό χρόνο στη σχεδίαση ενός πληκτρολογίου σε σχήμα κούπας καθώς εργαζόμενοι έριχναν συχνά κατά λάθος το ρόφημα που έπιναν πάνω σε συμβατικά πληκτρολόγια. 

Το εν λόγω κυλινδρικό πληκτρολόγιο σχεδιάστηκε για να μοιάζει με «yunomi», ένα σκεύος που χρησιμοποιούν ορισμένα εστιατόρια στην Ιαπωνία για να σερβίρουν τσάι. 

Ιαπωνία: H Google έφτιαξε κυλινδρικό πληκτρολόγιο που χρησιμεύει και ως κούπα Facebook Twitter
Πηγή: Google.

Η Google αναφέρει σε ανάρτηση στο μπλογκ της ότι το gadget επινοήθηκε μετά από πάρα πολλά «πικρά λάθη» των μελών της ομάδας της τα οποία έριξαν κατά λάθος τσάι στα πληκτρολόγια τους.

Ως εκ τούτου, το κυλινδρικό πληκτρολόγιο έρχεται για να λύσει τις «ατυχείς στιγμές» τέτοιου τύπου καθώς είναι αδιάβροχο και μπορεί να μεταφέρει έως 125ml υγρού. Στο μεταξύ, το πληκτρολόγιο παραμένει λειτουργικό όντας συνδεδεμένο με τον υπολογιστή μέσω καλωδίου USB.

Το καινοτόμο αυτό πληκτρολόγιο μπορεί να αντέξει επίσης μια ποικιλία θερμοκρασιών, από παγωμένα έως πολύ ζεστά ροφήματα και ποτά. 

Αν και το λεγόμενο «Gboard-Teacup Version» δεν έχει προγραμματιστεί να βγει σε λιανική πώληση, κυκλοφόρησαν αρχεία για τρισδιάστατο εκτυπωτή, για να αναδημιουργηθεί από οποιονδήποτε θέλει να πίνει το τσάι του στο εν λόγω πρωτότυπο πληκτρολόγιο. 

Τech & Science
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ