Για την Virgin Galactic το όριο φαίνεται πως δεν είναι η τροπόσφαιρα, αφού εξακολουθεί να οραματίζεται εμπορικά ταξίδια στο Διάστημα. 

 

Εκτός από τα αστέρια όμως, ο αεροπορικός κολοσσός σχεδιάζει και την επιστροφή των υπερηχητικών ταξιδιών για τους πιο απαιτητικούς πελάτες του στη Γη, και παρουσίασε ένα νέο σχέδιο υπερηχητικού τζετ που θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως και 3 Mach (τρεις φορές την ταχύτητα του ήχου). 

 

Το αεροσκάφος που θυμίζει αμυδρά στο εξωτερικό το κλασικό Concorde, θα έχει χωρητικότητα 19 ατόμων και θα πετά σε ύψος 60.000 πόδων (19 χιλιόμετρα). 

 

Για το κόνσεπτ, η Virgin Galactic ανακοίνωσε παράλληλα τη συνεργασία της με την Rolls-Royce, για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη των κινητήρων του φουτουριστικού αεροσκάφους. Η σύμπραξη δεν είναι διόλου τυχαία αφού η Rolls-Royce είχε σχεδιάζει και τις μηχανές που «πάλλονταν» στα Concorde, τα οποία ωστόσο δεν ξεπερνούσαν σε ταχύτητα τα 2 Mach. 

 

Η Virgin Galactic αποκάλυψε τα σχέδια ενός νέου, υπερηχητικού τζετ για εμπορικά ταξίδια

 

Και αυτή δεν είναι η μόνη σημαντική συνεργασία. Η Virgin Galactic αναμένεται να ευνοηθεί ιδιαίτερα σε επίπεδο τεχνογνωσίας και από την συμφωνία που σύναψε τον Μάιο με την NASA, για ανταλλαγή πηγών και πληροφοριών. 

 

«Είμαστε κατενθουσιασμένοι που συμπληρώσαμε την αξιολόγηση του κόνσεπτ αποστολής, και αποκαλύπτουμε το αρχικό σχέδιο του νέου αεροσκάφους υψηλών ταχυτήτων», δήλωσε ο George Whitesides, διευθύνων σύμβουλος του διαστημικού προγράμματος της εταιρείας. «Οραματιζόμαστε μια γεφύρωση των ασφαλών και αξιόπιστων ταξιδιωτικών υπηρεσιών, με την  ασυναγώνιστη εμπειρία». 

 

Η Virgin Galactic ιδανικά θέλει να συμπεριλάβει το αεροσκάφος στον στόλο της για τα μεγάλα, υπερατλαντικά ταξίδια. Οι σχεδιαστές, μελετούν τώρα το ενδεχόμενο ξεχωριστών καμπινών στο εσωτερικό της ατράκτου, για τους πελάτες που θέλουν να πετούν με περισσότερη άνεση και ορισμένοι σχολιάζουν πως η ιδέα για τις καμπίνες, ίσως έπεσε στο τραπέζι εξαιτίας των αλλαγών που έφερε στις μετακινήσεις η πανδημία κορωνοϊού.

 

Η Virgin Galactic αποκάλυψε τα σχέδια ενός νέου, υπερηχητικού τζετ για εμπορικά ταξίδια