Η Google δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια στη μάχη κατά του Ζίκα

Η Google δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια στη μάχη κατά του Ζίκα Facebook Twitter
0

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτήρισε τον ιό Ζίκα, ο οποίος μεταδίδεται στους ανθρώπους από τα κουνούπια, ως "Παγκόσμια Απειλή για τη δημόσια υγεία" μετά από εκτεταμένες μελέτες που έκριναν ότι είναι "εξαιρετικά πιθανή" μια σχέση μεταξύ του Ζίκα με τα αυξανόμενα κρούσματα μικροκεφαλίας σε μωρά στη Λατινική Αμερική. 

Σύμφωνα με χθεσινή της ανακοίνωση στο επίσημο blog της η Google, αποφάσισε να εμπλακεί ενεργά στην καταπολέμηση του ιού, δωρίζοντας στην UNICEF 12 εκατομμύριο δολάρια, ψηφιακά εργαλεία αλλά και ανθρώπινο δυναμικό που θα την βοηθήσουν στην αντιμετώπιση και την πρόληψη, τόσο στη Βραζιλία όσο και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Η UNICEF πρόκειται να χρησιμοποιήσει τους πόρους προκειμένου να ενημερώσει τους πληθυσμούς των χωρών, να υποστηρίξει την ανάπτυξη εμβολίων αλλά και να συμβάλλει ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του Ζίκα.

Σύμφωνα με προβλέψεις του ΠΟΥ και της UNICEF, ο ιός αναμένετα να προσβάλλει ή να επηρεάσει τις ζωές τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων κόσμου στην Λατινική Αμερική.

Παράλληλα με τις δράσεις αυτές η Google, θα συμβάλλει στην ενημέρωση δημιουργώντας κέντρα online ενημέρωσης στις σελίδες της που θα παρέχουν πληροφορίες για τον ιό και συμβουλές για την προστασία του κόσμου σε 16 γλώσσες. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η Google αναφέρει ότι οι αναζητήσεις μέσω της μηχανής αναζήτησής της είδαν μια έκρηξη της τάξης του 3.000% το τελευταίο εξάμηνο, όπως φαίνεται κι από το παρακάτω γράφημα που έδωσε στη δημοσιότητα:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bryan Johnson

Υγεία & Σώμα / «Ζήστε, χωρίς να γεράσετε»: Ο γιατρός των εκατομμυριούχων που «παγώνει» τον χρόνο αποκαλύπτει τις μεθόδους του

Τα τρία επίπεδα μιας ζωής που για την ώρα μπορούν να πληρώσουν λίγοι, αλλά σε μερικά χρόνια θα είναι διαθέσιμα σε όλους.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ