Η Dyson έφτιαξε ακουστικά με μάσκα καθαρισμού του αέρα- Τι λένε οι κριτικοί

Η Dyson έφτιαξε ακουστικά με μάσκα καθαρισμού του αέρα- Τι λένε οι κριτικοί Facebook Twitter
0

Τα τελευταία δύο χρόνια ο κόσμος συνήθισε τη χρήση μάσκας. Θα φορούσε όμως κάποιος ακουστικά που είναι συνδεδεμένα με μάσκα καθαρισμού του αέρα, η οποία καλύπτει το στόμα; Η Dyson είναι διατεθειμένη να ανακαλύψει την απάντηση σε αυτή την ερώτηση. 

Η εταιρεία δημιούργησε τα Dyson Zone, ακουστικά που είναι σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση του ολοένα πιο ανησυχητικού ζητήματος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι αντιδράσεις των κριτικών ποικίλουν. 

Το σχέδιό τους «σίγουρα θα κάνει τα κεφάλια να γυρνούν στον δρόμο», έγραψε κάποιος από αυτούς. «Σίγουρα τραβούν τα βλέμματα», επεσήμανε και η Μπρίτα Μπόιλ, του Pocket-lint, ιστοσελίδα για gadget. 

Η ποιότητα ήχου ήταν εξαιρετική, δήλωσε στο BBC. Όμως, καθώς δεν μπόρεσε να δοκιμάσει το προϊόν σε εξωτερικό χώρο, δεν είναι σε θέση να πει πόσο αποτελεσματικά θα δουλεύει σε ό,τι αφορά τον καθαρισμό του αέρα ή «πόσο ανόητος νιώθεις φορώντας το». Η πώλησή τους ξεκινά το φθινόπωρο. «Μην περιμένετε να είναι φτηνά», συμπλήρωσε η Ο’ Μπόιλ. 

Η Dyson έφτιαξε ακουστικά με μάσκα καθαρισμού του αέρα- Τι λένε οι κριτικοί Facebook Twitter

Τα Dyson Zone διαθέτουν μοτέρ, ανεμιστήρα και φίλτρα αέρα σε κάθε ακουστικό. Ο αέρας περνά από τα φίλτρα, που συγκρατούν τα αλλεργιογόνα και ρύπους. Στη συνέχεια, ο καθαρισμένος αέρας διοχετεύεται στη μύτη και το στόμα μέσω της μάσκας, που είναι μαγνητικά συνδεδεμένη με το κάτω μέρος των ακουστικών. Είναι 97% αποτελεσματική στη μεταφορά καθαρού αέρα στους πνεύμονες, σύμφωνα με την εταιρεία. 

Το προϊόν έχει τέσσερις λειτουργίες καθαρισμού, ανάλογα με το αν αυτός που το φοράει περπατάει ή κάθεται κάπου. Τα ακουστικά χρησιμοποιούν αισθητήρες για να παρακολουθούν την αναπνοή και τη σωματική προσπάθεια και αλλάζουν λειτουργία, αναλόγως. 

Η μπαταρία τους διαρκεί 4 ώρες σε λειτουργία χαμηλού φιλτραρίσματος ή 1,5 στο υψηλό. «Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, μας επηρεάζει όπου πάμε. Τα Dyson Zone καθαρίζουν τον αέρα που αναπνέεις εν κινήσει», δήλωσε ο επικεφαλής μηχανικός, Τζέικ Ντάισον. 

Η εταιρεία δούλευε επί έξι χρόνια το προϊόν και κατασκεύασε 500 πρωτότυπα. Το «The Verge» χαρακτήρισε αλλόκοτη την τελική εκδοχή και επέμεινε ότι δεν πρόκειται για πρόωρο πρωταπριλιάτικο αστείο. 

«Ενώ η χρήση μάσκας έχει κανονικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό στα τελευταία δύο χρόνια, θα πρέπει να δούμε αν οι πελάτες είναι πρόθυμοι να αγκαλιάσουν αυτό το εξαιρετικά παράξενο προϊόν», ανέφερε. Το Stuff.tv το χαρακτήρισε «το πιο τρελό gadget που έχουμε δοκιμάσει ποτέ» και η ιστοσελίδα Cnet το περιέγραψε «σαν κάτι που θα έβλεπες σε μία δυστοπική ταινία επιστημονικής φαντασίας». 

Με πληροφορίες από BBC
 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυναίκες έλεγαν πως ο εμβολιασμός κατά της Covid επηρέασε την περίοδο. Νέα έρευνα δείχνει τις δικαιώνει

Τech & Science / Γυναίκες έλεγαν πως ο εμβολιασμός κατά της Covid επηρέασε την περίοδο. Νέα έρευνα τις δικαιώνει

Ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού μπορεί να αλλάξει το χρόνο που θα έρθει η περίοδος, σύμφωνα με έρευνα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η επίδραση ήταν προσωρινή.
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ