H Google ετοιμάζεται ν' αλλάξει τον τρόπο που διαβάζουμε βιβλία

H Google ετοιμάζεται ν' αλλάξει τον τρόπο που διαβάζουμε βιβλία Facebook Twitter
1

Ποιος δεν θυμάται τα παιδικά βιβλία με τις τρισδιάστατες χαρτονένιες εικόνες που ξεπηδούν μέσα από τις σελίδες τους, σε κάθε ξεφύλλισμα; 

Τα βιβλία pop up όπως ονομάζονται, αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για την Google η οποία κατέθεσε μόλις δύο νέες ευρεσιτεχνίες που υπόσχονται ότι θ' αλλάξουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τα βιβλία, εμπλουτίζοντας την εμπειρία της ανάγνωσης με πρόσθετο περιεχόμενο και κρυμμένες εικόνες και κείμενα που θα 'αναδύονται' από τις σελίδες μέσω τεχνολογιών augmented reality (επαυξημένης πραγματικότητας).

H Google ετοιμάζεται ν' αλλάξει τον τρόπο που διαβάζουμε βιβλία Facebook Twitter

Η πρώτη πατέντα, περιγράφει ένα διαδραστικό βιβλίο, του οποίου οι σελίδες έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες αναγνώρισης κίνησης και πίεσης. Μόλις ο αναγνώστης περασει το χέρι του κοντά από κάποιον αισθητήρα, ή ασκήσει πίεση σε συγκεκριμένα σημεία, μια συσκευή που είναι κρυμμένη στη ράχη του βιβλίου, αναλαμβάνει να προβάλλει εικόνες πάνω στις σελίδες και να ενεργοποιεί ήχους και αλλα οπτικοακουστικά ερεθίσματα - χωρίς να απαιτείται η χρήση ειδικών γυαλιών ή κάσκας VR.

H Google ετοιμάζεται ν' αλλάξει τον τρόπο που διαβάζουμε βιβλία Facebook Twitter

Στην δεύτερη πατέντα της η Google κάνει λόγο για ένα εμπλουτισμένο βιβλίο που με τη χρήση μιας πρόσθετης συσκευής (smartphone ή tablet) τοποθετημένης επάνω ή δίπλα στο βιβλίο θα αναγνωρίζει και θα αποκαλύπτει το κρυφό ή το πρόσθετο περιεχόμενο κάθε σελίδας, προσθέτοντας στην ιστορία του βιβλίου ήχους εικόνες και βίντεο.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για το πότεθα κυκλοφορήσει επισήμως κάποιο από τα παραπάνω προϊόντα, αναφέρει το Engadget.

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Υγεία & Σώμα / Μήπως τελικά είναι μάταιο να προσπαθούμε να απομακρυνθούμε από τα κινητά μας;

Ερευνητές, ψυχολόγοι και συγγραφείς αποφαίνονται ότι «ψηφιακή αποτοξίνωση» δεν υπάρχει. Λένε, όμως, ότι υπάρχει κάτι άλλο για να μην περάσουμε όλη μας τη ζωή μπροστά από ένα κινητό, και μοιάζει πολύ πιο εφικτό...
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Διαβάζοντας ένα βιβλίο δημιουργούμε με την φαντασία μας εικόνες, ήχους, αισθήσεις που πηγάζουν από το κείμενο του. Δεν νομίζω ότι εφαρμογές AR έχουν να προσθέσουν κάτι σε αυτό, αντίθετα θα αφαιρέσουν μέρος αυτής της μαγείας.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ