Google: Τέλος στο αυτόματο ρετούς των σέλφι από κάμερες Android

Google: Τέλος στο αυτόματο ρετούς των σέλφι από κάμερες Android Facebook Twitter
Google: Τέλος στο αυτόματο ρετούς από κάμερες Android
0

Νέα κίνηση από την Google για το Android 11 απαγορεύει στις συσκευές τη χρήση αλγορίθμων, που αλλάζουν αυτόματα τα χαρακτηριστικά του προσώπου.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από τον Mishaal Rahman του XDA Developers με ανάρτησή του στο twitter.

Τα smartphone όπως το X50 Pro εκτελούν συνήθως άμεσες επεξεργασίες, όπως το χρώμα του δέρματος, ακόμη και όταν η χρήση της «λειτουργίας ομορφιάς» είναι απενεργοποιημένη.

Τώρα, με τη νέα αλλαγή στις απαιτήσεις συμπεριφοράς API της κάμερας Android, οι αλλαγές στο πρόσωπο θα πρέπει να γίνουν μετά τη λήψη φωτογραφιών.

Η Google πλέον απαιτεί από τις νέες συσκευές Android «να διασφαλίζουν ότι η εμφάνιση του προσώπου δεν μεταβάλλεται, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής της γεωμετρίας του προσώπου, του τόνου του δέρματος του προσώπου ή της εξομάλυνσης του δέρματος του προσώπου».

Το αίτημα αυτό μπορεί να ισχύει μόνο για to hardware της κάμερας, αλλά όχι για εργαλεία όπως το Instagram και το Snapchat.

Σύμφωνα με το Slash Gear, η κίνηση έχει ως στόχο να μειώσει τη χρήση φίλτρων που βελτιώνουν την εικόνα και ίσως να βοηθήσει στην επανεκτίμηση της ιδέας της τελειότητας στην κοινωνία.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ψάρια στη Σελήνη: Το φιλόδοξο σχέδιο της Γαλλίας για διαστημική ιχθυοκαλλιέργεια

Τech & Science / Ψάρια στη Σελήνη: Το σχέδιο της Γαλλίας για διαστημικές ιχθυοκαλλιέργειες

Το γαλλικό πρόγραμμα Lunar Hatch ετοιμάζεται να στείλει λαβράκια στο διάστημα, ανοίγοντας τον δρόμο για βιώσιμη τροφή σε αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη – αλλά και σε απομονωμένες περιοχές της Γης
LIFO NEWSROOM
Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Τech & Science / Ο δορυφόρος που θα «ζυγίσει» τα 1,5 τρισεκατομμύρια δέντρα του πλανήτη

Η σημασία της αποστολής είναι τεράστια, καθώς μέχρι σήμερα η εκτίμηση του αποθηκευμένου άνθρακα βασιζόταν σε μεμονωμένες μετρήσεις δέντρων και υπολογισμούς με σημαντικό περιθώριο σφάλματος
LIFO NEWSROOM
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ