Ένας επαγγελματίας gamer δήλωσε πως «ντρέπεται ειλικρινά» επειδή είπε ψέματα για την ηλικία του προκειμένου να κερδίσει περισσότερους συνδρομητές στο YouTube.

 

Γνωστός στους followers του ως RizArt, έγινε διάσημος όταν κατάφερε να καταρρίψει ένα παγκόσμιο ρεκόρ στο παιχνίδι Fortnite τον περασμένο Νοέμβριο, παρόλο που ήταν μόλις 12 ετών. 

 

Μετά από αυτό, αριθμός των συνδρομητών στο κανάλι του στο YouTube σχεδόν διπλασιάστηκε φτάνοντας τους 187.000, καθώς η περίπτωσή του έγινε θέμα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

 

Και τώρα ο RizArt αποκάλυψε πως είπε ψέματα για την ηλικία του. «Λυπάμαι πολύ που δεν είπα την αλήθεια. Ντρέπομαι ειλικρινά που είπα ψέματα σε όλους σας», είπε σε βίντεο που δημοσίευσε. 

 

Ο RizArt εξήγησε πως στην πραγματικότητα είναι 16 ετών και όχι 12 όπως ισχυρίστηκε αρχικά, προσθέτοντας πως πηγαίνει στο γυμνάσιο.  

 

Όπως λέει, όλα ξεκίνησαν όταν άλλοι gamers συμπέραναν ότι είναι μικρότερος σε ηλικία λόγω της φωνής και της εμφάνισής του. Ο ίδιος επέλεξε να μην τους διορθώσει ποτέ, ελπίζοντας πως έτσι θα αυξήσει τα views στο κανάλι του. 

 

«Όσο αυξάνονταν σε αριθμό οι subscribers, άρχισα να ανησυχώ πώς θα βγω καθαρός. Αλλά εξελίχθηκε έτσι που δεν μπορούσα να πω την αλήθεια», λέει ο RizArt. 

 

Επαγγελματίας gamer του Fortnite είπε ψέματα για την ηλικία του - Δεν είναι 12 ετών

 

Αναφορικά με την διαμάχη για την ηλικία του, η αλήθεια είναι πως ο RizArt δεν παρέβη κανέναν επίσημο κανονισμό, καθώς δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια στους διαγωνισμούς Fortnite στην Ιαπωνία.

 

Όταν όμως άρχισε να γίνεται διάσημος ως «παιδί-θαύμα» -ένας 12χρονος που μπορούσε να συναγωνιστεί με τους καλύτερους, ο 16χρονος είπε πως «δεν μπορούσε να συνεχίσει με το μυστικό».

 

«Δεν μπορούσα να πω την αλήθεια στους viewers μου και λυπάμαι πολύ γι' αυτό. Δεν ελπίζω να με συγχωρήσετε αμέσως. Ωστόσο, για να εξιλεωθώ, θα δωρίσω έσοδα τριών μηνών από το κανάλι μου στο YouTube για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Από εδώ και πέρα θα συμπεριφέρομαι σωστά για να κερδίσω ξανά την εμπιστοσύνη σας», είπε ο RizArt. 

 

Το αξιοσημείωτο είναι πως η παραδοχή του όχι μόνο δεν εξόργισε τους viewers, αντιθέτως ενθουσιάστηκαν με την ειλικρίνειά του, κάτι που έδειξαν γεμίζοντας με θετικά σχόλια το κανάλι του, όπου τον συγχαίρουν για το κουράγιο του, λέγοντας πως θα συνεχίσουν να τον παρακολουθούν άσχετα με την ηλικία του. 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από BBC