Δικαστική ήττα για την Google- Πρόστιμο της ΕΕ ύψους 4,125 δισ. €

Σήμα Google Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Μεγάλο πλήγμα υπέστη η Google, καθώς δικαστήριο της ΕΕ της επέβαλε πρόστιμο ύψους 4,125 δισεκατομμυρίων ευρώ, κατηγορώντας την εταιρεία για τη χρήση του λογισμικού Android προκειμένου να εμποδίσει ανταγωνιστές. 

Η Google είχε προσφύγει κατά της απόφασης της Κομισιόν, η οποία όμως σε γενικές γραμμές επικυρώθηκε από το δεύτερο τη τάξει δικαστήριο της ΕΕ και το πρόστιμο μειώθηκε μόνο ελαφρά, από τα 4,43 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν αρχικά. 

Πρόκειται για πρόστιμο ρεκόρ για παραβίαση των κανόνων κατά των μονοπωλίων. Η αρμόδια αρχή της ΕΕ έχει επιβάλει συνολικά πρόστιμα ύψους 8,25 δισεκατομμυρίων ευρώ στην πιο δημοφιλή μηχανή αναζήτησης του κόσμου, στο πλαίσιο τριών ερευνών. Αυτή είναι η δεύτερη δικαστική ήττα για την Google, η οποία έχασε την έφεση για πρόστιμο 2,42 δισεκατομμυρίων ευρώ πέρυσι, στην πρώτη από τις τρεις υποθέσεις. 

«Το Γενικό Δικαστήριο σε μεγάλο βαθμό επιβεβαίωσε την απόφαση της Κομισιόν ότι η Google επέβαλε παράνομους περιορισμούς σε κατασκευαστές κινητών συσκευών Android και παρόχους κινητών δικτύων, προκειμένου να εδραιώσει τη δεσπόζουσα θέση της μηχανής αναζήτησής της», ανέφερε το δικαστήριο.  

«Ωστόσο, προκειμένου να αντικατοπτρίζεται καλύτερα η σοβαρότητα και η διάρκεια της παραβίασης, το Γενικό Δικαστήριο κρίνει σκόπιμο να επιβάλει πρόστιμο 4,125 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Google και το σκεπτικό του διαφέρει σε συγκεκριμένες απόψεις από εκείνο της Κομισιόν», επεσήμαναν ακόμη οι δικαστές.  

Η Google, που μπορεί να προσφύγει στο Δικαστήριο της ΕΕ- το ανώτατο της Ευρώπης- εξέφρασε την απογοήτευσή της. 

«Είμαστε απογοητευμένοι που το δικαστήριο δεν αναίρεσε πλήρως την απόφαση. Το Android έχει δημιουργήσει περισσότερες επιλογές για όλους, όχι λιγότερες και υποστηρίζει χιλιάδες επιτυχημένες επιχειρήσεις στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Με πληροφορίες από Reuters
 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ