Άρχισε να «τουιτάρει» ο Πάπας

Άρχισε να «τουιτάρει» ο Πάπας Facebook Twitter
0

Tο πρώτο του μήνυμα στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έστειλε σήμερα ο πάπας Βενέδικτος, εκφράζοντας τη χαρά του που έρχεται σε επαφή με τους χρήστες της συγκεκριμένης πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης κι ευλογώντας τους.

Άρχισε να «τουιτάρει» ο Πάπας Facebook Twitter

«Αγαπητοί φίλοι, έχω τη χαρά να έρχομαι σε επαφή μαζί σας μέσω του Twitter. Ευχαριστώ για την ευγενική υποδοχή σας. Σας δίνω την ευλογία μου», έγραψε ο πάπας στο λογαριασμό του @pontifex.

Αφού ευλόγησε τους 4.500 πιστούς απ' όλο τον κόσμο που είχαν συγκεντρωθεί στην Αίθουσα Παύλος Στ' στο Βατικανό, ο 85χρονος πάπας έγραψε το πρώτο του μήνυμα με τη βοήθεια ενός iPad που του παρέδωσαν οι υπεύθυνοι του Παπικού Συμβουλίου Επικοινωνιών.

Η ταμπλέτα με την οθόνη αφής τοποθετήθηκε σε ένα τραπέζι καλυμμένο με κόκκινο τραπεζομάντιλο. Ο Βενέδικτος, χαμογελώντας αλλά και με κάποιο δισταγμό, έβαλε τα γυαλιά του και άγγιξε την οθόνη για να στείλει το πρώτο παπικό «τιτίβισμα» στην ιστορία.

Στις εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση του Βατικανού ωστόσο φαίνεται ότι κάτι δεν πήγε καλά. Ο Βενέδικτος, ο οποίος γράφει ακόμη τις ομιλίες του με το χέρι, πίεσε προφανώς υπερβολικά την οθόνη και το μήνυμα δεν εστάλη αμέσως. Παρενέβη έτσι ο αρχιεπίσκοπος Κλαούντιο Μαρία Τσέλι και του έδειξε τον σωστό τρόπο. Ο Τσέλι άγγιξε ο ίδιος την οθόνη ελαφρά και το μήνυμα έφυγε.

Μέχρι σήμερα, στις οκτώ γλώσσες (αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, πορτογαλικά, γερμανικά, πολωνικά, αραβικά και γαλλικά) στις οποίες έχει λογαριασμό ο πάπας, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εγγραφεί για να παρακολουθούν τα μηνύματά του.

Το Βατικανό έχει ανακοινώσει ότι ο πάπας θα απαντά ερωτήματα σχετικά «με την πίστη και τις πεποιθήσεις», αρχικά μόνο κάθε Τετάρτη. Ήδη, μετά το πρώτο μήνυμα που έστειλε, απάντησε σε έναν χρήστη ο οποίος τον ρώτησε «πώς μπορούν οι πιστοί να γιορτάζουν το Έτος της Πίστεως στην καθημερινή ζωή τους». «Συνομιλώντας με τον Ιησού μέσω της προσευχής, ακούγοντας αυτά που σας λέει στο Ευαγγέλιο και αναζητώντας Τον στους ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης», έγραψε.

Για λόγους αρχής, ο πάπας δεν θα «ακολουθεί» κανέναν.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Τech & Science / Η Google κάνει διορθώσεις στο AI Overviews μετά τις επικίνδυνες απαντήσεις που έδωσε σε χρήστες

Οι λανθασμένες απαντήσεις υπονόμευσαν την εμπιστοσύνη σε μια μηχανή αναζήτησης στην οποία απευθύνονται περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι για έγκυρες πληροφορίες
NEWSROOM
Καρκίνος του πνεύμονα: Νέο φάρμακο καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία στην ιστορία

Τech & Science / Νέο φάρμακο για τον καρκίνο του πνεύμονα καταγράφει ανέλπιστα αποτελέσματα στις κλινικές δοκιμές

Ελπίδες για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα - Η νέα θεραπεία μοιάζει αποτελεσματικότερη απ' οποιαδήποτε άλλη στην ιστορία - Ο καρκίνος του πνεύμονα είναι η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο, με 1,8 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως κάθε χρόνο
NEWSROOM
Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τech & Science / Η χορήγηση προϊόντων φιστικιού σε μικρά παιδιά μειώνει τον κίνδυνο αλλεργίας σε αυτά, σύμφωνα με μελέτη

Τα παιδιά που τρώνε τακτικά σνακ από φιστίκια από 4 έως 6 μηνών και πάνω, έχουν 71% λιγότερες πιθανότητες να έχουν αλλεργία στα φιστίκια στα 13, σύμφωνα με έρευνα.
NEWSROOM
Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Τech & Science / Ηλεκτρονικά τσιγάρα: Τα χημικά υποκατάστατα ίσως είναι πιο εθιστικά από τη νικοτίνη

Οι εναλλακτικές λύσεις νικοτίνης σε ηλεκτρονικά τσιγάρα στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, μπορεί να είναι πιο ισχυρές και εθιστικές από την ίδια τη νικοτίνη σύμφωνα με τον FDA
NEWSROOM
ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

Τech & Science / ΕΟΔΥ: Ανησυχία για την αύξηση του δάγκειου πυρετού- Αύξηση κατά 250% στα κρούσματα στην ΕΕ

«Δεν μπορώ να φανταστώ την εικόνα στα ελληνικά νοσοκομεία, όπου κάθε κλίνη θα έχει τη δική της κουνουπιέρα, για να μην μεταδίδει ο ασθενής με τον Δάγκειο τη νόσο στον διπλανό του»
NEWSROOM