Συλλαλητήρια ομοσπονδιών και συνδικάτων στο κέντρο της Αθήνας

συλλαλητήρια Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε το παναττικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας για την προστασία της υγείας, τα δικαιώματα κι ενάντια στον αυταρχισμό και την καταστολή.

Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με κεντρικό σύνθημα «Ένας χρόνος πανδημίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή» πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν μέχρι το Σύνταγμα, «ενώνοντας τις φωνές τους με τους υγειονομικούς» που βρίσκονταν εκεί καθώς ήταν σε εξέλιξη και συγκέντρωση της ΟΕΝΓΕ.

συλλαλητήρια Facebook Twitter
EUROKINISSI

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες διεκδικούν μεταξύ άλλων «επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, χωρίς αποζημίωση, μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, οργανωμένο έλεγχο σε ΒΙΠΕ και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες όπου απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι καθώς κι οργανωμένο έλεγχο στα σούπερ μάρκετ, στήριξη του εισοδήματος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστασία των ανέργων, ένταση του αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση και επιχειρηματικούς ομίλους που επιχειρούν να τσακίσουν μισθούς και συντάξεις, τα ασφαλιστικά, τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα», καθώς επίσης απαιτούν να μην υπάρξει, «καμία περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων των λαών με πρόσχημα τον κορωνοϊό» καθώς και «να μπει τέρμα στην αστυνομοκρατία και την κρατική καταστολή».

συλλαλητήρια Facebook Twitter
EUROKINISSI
συλλαλητήρια Facebook Twitter
EUROKINISSI

Ξεχωριστό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

Παράλληλα ξεχωριστό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν εργατικές ενώσεις, ομοσπονδίες, σωματεία, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου για την υπεράσπιση της υγείας και των δικαιωμάτων.

Στο Σύνταγμα μεταξύ άλλων βρίσκονταν η ΟΕΝΓΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η Πρωτοβουλία δικηγόρων και Νομικών καθώς και σύλλογοι εκπαιδευτικών. Μέρος των διαδηλωτών στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία μέχρι την Ομόνοια.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

συλλαλητήρια Facebook Twitter
EUROKINISSI


Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Τι πραγματικά σημαίνει η ήττα του Μακρόν και τι είδους εξελίξεις περιμένουν οι Γάλλοι;

Διεθνή / Explainer: Τι πραγματικά σημαίνει η ήττα του Μακρόν και τι είδους εξελίξεις περιμένουν οι Γάλλοι;

Γιατί τρίβει τα χέρια της η Λεπέν, γιατί είναι λίγο κούφια η χαρά του Μελανσόν και τι λάντζα καλείται να κάνει τώρα ο Γάλλος Πρόεδρος για να αποφύγει συγκεκριμένες καταστροφές στα σχέδια και τις αμφιλεγόμενες νομοθετικές αλλαγές που έχει προγραμματίσει;
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ