Τριπλή ελληνική συμμετοχή θα υπάρξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής, που θα διεξαχθεί στο Κόπερ της Σλοβενίας από την Πέμπτη έως και την Κυριακή (3/6).

 

Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ο οποίος είχε πάρει την 4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Μπακού, τον περασμένο Μάρτιο, θα αγωνιστεί και πάλι στους κρίκους.

 

Ο Μπάμπης Καϊλίδης θα αγωνιστεί στον πλάγιο ίππο και στο μονόζυγο και ο Χριστόφορος Κωνσταντινίδης στο έδαφος και στους κρίκους.

 

Στο Κόπερ επρόκειτο να αγωνιστεί και ο Μιχάλης Δουλκερίδης, αλλά η συμμετοχή του ματαιώθηκε λόγω του τραυματισμού που υπέστη στον δεξιό ώμο στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Τους τρεις αθλητές θα συνοδεύουν στην σλοβενική πόλη οι ομοσπονδιακοί προπονητές Βασίλης Τσολακίδης, Γιώργος Αγγέλου και ο διεθνής κριτής Σταύρος Γαλερός.

 

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σλοβενίας έχουν δηλωθεί συνολικά 134 αθλητές και αθλήτριες (92 άνδρες, 42 γυναίκες) από 29 χώρες. Οι προκριματικοί θα γίνουν σε δύο σκέλη (31/5:

 

Έδαφος, πλάγιος ίππος, κρίκοι, 1/6: Άλμα, δίζυγο, μονόζυγο), ενώ αντίστοιχα θα είναι χωρισμένοι και οι τελικοί των οργάνων, το Σάββατο (2/6) και την Κυριακή (3/6).