Ρίο- Τελικός Στίβου: Παγκόσμιο ρεκόρ για την Αλμάζ Αγιάννα και πανελλήνιο για την Αλεξία Πάππας

Ρίο- Τελικός Στίβου: Παγκόσμιο ρεκόρ για την Αλμάζ Αγιάννα και πανελλήνιο για την Αλεξία Πάππας Facebook Twitter
0

Ο πρώτος τελικός στίβου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο συνοδεύθηκε από παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς η Αλμάζ Αγιάνα από την Αιθιοπία νίκησε στα 10.000μ. με χρόνο 29:17.45 και άφησε πίσω το ιστορικό 29:31.78 που είχε πετύχει η Κινέζα Γιουνξία Γουάνγκ το 1993 στο Πεκίνο.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Κενυάτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Βίβιαν Τσέριοτ, με 29:32.53 και το χάλκινο η Ολυμπιονίκης του Πεκίνου και του Λονδίνου, Τίρουνες Ντίμπαμπα, από την Αιθιοπία με 29:42.56.

Στην πρώτη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Αλεξία Πάππας πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 10.000μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια τερμάτισε 17η με χρόνο 31:36.16 και κατέρριψε το δικό της ρεκόρ 31:46.85 που είχε πετύχει φέτος.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΝΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Πώς η απαγόρευση των τρανς γυναικών θα μπορούσε να επηρεάσει όλες τις γυναίκες αθλήτριες

Η νέα πολιτική της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για γενετικό έλεγχο των αθλητριών, που στοχεύει στον αποκλεισμό τρανς γυναικών, προκαλεί αντιδράσεις, καθώς ειδικοί και αθλήτριες προειδοποιούν ότι μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τις τρανς και intersex γυναίκες, αλλά συνολικά τη συμμετοχή όλων των γυναικών στον αθλητισμό
THE LIFO TEAM