O Kieran Reilly έγινε ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει πλήρη τριπλή περιστροφή στον αέρα με BMX

O Kieran Reilly έγινε ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει πλήρη τριπλή περιστροφή στον αέρα με BMX Facebook Twitter
RedBull
0

Έγραψε ιστορία ο αστέρας του BMX, Kieran Reilly, από το Gateshead, καθώς είναι ο πρώτος που κατάφερε πλήρη τριπλή περιστροφή στον αέρα, ένα τέχνασμα που έχει γίνει μόνο σε video games.

Ο 20χρονος είπε στο ITV News ότι ήλπιζε το κόλπο, που βιντεοσκοπούσαν να πάει καλά, και τελικά η ανταπόκριση που είχε ήταν εκπληκτική.

«Σε κάθε κόλπο που μαθαίνω, ανυπομονώ για την έκρηξη της αδρεναλίνης, για να προσγειωθώ, αλλά δεν έχω νιώσει ποτέ κάτι τέτοιο».

Ο Reilly χρειάστηκε περίπου 13 ημέρες και περίπου 20 προσπάθειες για να ολοκληρώσει το κόλπο του, από τον Μάιο του 2021 που το πρωτοδοκίμασε.

«Ένιωθα ότι αυτές οι 13 μέρες διαρκούν για πάντα. Η δουλειά που έγινε, οι πτώσεις, το άγχος, οι προκλήσεις και τα ψυχικά εμπόδια που έπρεπε να ξεπεράσω.

»Αυτή ήταν η καλύτερη έκρηξη αδρεναλίνης και ανακούφιση που έχω αισθανθεί ποτέ επιχειρώντας ένα κόλπο. Δεν έχω κλάψει ποτέ ξανά με δάκρυα χαράς και μπορείτε να δείτε στο βίντεο, τη δεύτερη φορά που προσγειώνομαι, είναι σαν μια συναισθηματική υπερφόρτωση».

Το κόλπο κινηματογραφήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης που χρηματοδοτήθηκε από τη Red Bull στο Asylum Skatepark στο Nottinghamshire σε μία ειδικά κατασκευασμένη ράμπα.

Πριν όμως από τη μεγάλη μέρα ο Reilly έπρεπε να κάνει ώρες προπόνησης CrossFit στο γυμναστήριο για να ενδυναμώσει τη φυσική του κατάσταση. Έχασε τρία κιλά σε μια προσπάθεια να κάνει τις περιστροφές του πιο γρήγορες.

«Έμαθα τη διπλή περιστροφή, πριν από περίπου ένα ή δύο χρόνια. Έφτασα στο σημείο να νιώθω άνετα και άρχισα να χάνω εκείνη την αίσθηση του φόβου και της αδρεναλίνης. Ένιωθα ότι ήθελα να το πιέσω και κανείς δεν είχε δοκιμάσει την τριπλή περιστροφή πριν.

»Άλλαξα εντελώς τον τρόπο ζωής μου. Άρχισα να κάνω μια πολύ καλύτερη διατροφή, άρχισα να πηγαίνω στο γυμναστήριο και να προπονούμαι πολύ περισσότερο. Απλώς μπήκα σε αυτό, με μια εντελώς διαφορετική οπτική».

Ο Kieran αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα οκτώ μηνών, αλλά είπε ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ήταν αγχωμένος ότι κάποιος άλλος θα τα καταφέρει.

«Το διάλειμμα των οκτώ μηνών ήταν τόσο δύσκολο» εξηγεί. «Ήταν στο μυαλό μου για οκτώ ολόκληρους μήνες. Δεν ήταν απλώς κάτι που μπορούσα να ξεχάσω. Ήξερα ότι κάποια στιγμή έπρεπε να επιστρέψω και να το κάνω.

»Σκέφτηκα, "τι θα γινόταν αν κάποιος άλλος εκεί έξω, το δουλεύει ήσυχα". Είχα τόσο πολύ άγχος να επιστρέψω σε αυτό το συντομότερο δυνατό, αλλά το ήξερα ότι θα υπήρχε αυτό το άγχος για να καταφέρω το κόλπο».

Ο Reilly προσέλκυσε πρώτη φορά το ενδιαφέρον των παγκόσμιων θαυμαστών του BMX σε ηλικία μόλις 11 ετών, όταν προσγειώθηκε έπειτα από δύο περιστροφές 360 μοιρών σε ένα άλμα στο skatepark Unit 23 στη Γλασκώβη.

Το αστέρι του BMX έχει πλέον έχει βάλει στο στόχο να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Με πληροφορίες του iTV/Guardian

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Αθλητισμός / Ιαπωνία: Ο τεχνικός διευθυντής της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έβλεπε σε πτήση εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Ο τεχνικός διευθυντής της Ιαπωνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας καταδικάστηκε σε αναστολή 18 μηνών και πρόστιμο 5.000 ευρώ στη Γαλλία μετά τη σύλληψή του σε πτήση με παιδικές πορνογραφικές εικόνες. Η JFA τερμάτισε άμεσα το συμβόλαιό του
LIFO NEWSROOM
Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αθλητισμός / Ο viral σκοπευτής των Ολυμπιακών ξανά στην κορυφή – Τρία χρυσά για την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό 2025

Αυτή τη φορά, οδήγησε την εθνική ομάδα της Τουρκίας σε σαρωτική επικράτηση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων, που φιλοξενήθηκε στην Κωνσταντινούπολη
LIFO NEWSROOM
Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Αθλητισμός / Aurelien Fontenoy: Ο Γάλλος ποδηλάτης που «κατέκτησε» τον Πύργο του Άιφελ

Ο ποδηλάτης Aurelien Fontenoy κατέρριψε κάθε ρεκόρ ανεβαίνοντας τον Πύργο του Άιφελ με ποδήλατο σε μόλις 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να ακουμπήσει το έδαφος. Ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα στο πλαίσιο του πρότζεκτ “The Climb”, που έχει κατακτήσει το διαδίκτυο
LIFO NEWSROOM
When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Οθόνες / When Nobody’s Watching: Πριν κλωτσήσουν τη μπάλα, πρέπει να νικήσουν την προκατάληψη

Η Ελλάδα κάνει τα πρώτα της σοβαρά βήματα για να σταθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό γήπεδο του γυναικείου ποδοσφαίρου - Το νέο ντοκιμαντέρ του ΠΣΑΠΠ, “When Nobody’s Watching”, ρίχνει φως στις ζωές των αθλητριών που παλεύουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Αθλητισμός / Παναθηναϊκός - Γκόου Αχέντ Ιγκλς: Οι Ολλανδοί κέρδισαν εκτός έδρας μετά από 56 χρόνια

Η Γκόου Αχέντ Ιγκλς μέχρι χτες είχε κερδίσει εκτός έδρας μόνο τέσσερις φορές για το Κύπελλο Ιντερτότο - Τελευταία εκτός έδρας νίκη στις 2 Αυγούστου του 1969 εναντίον της Λουγκάνο
LIFO NEWSROOM