Μουντιάλ 2022: Η Κροατία απέκλεισε τη Βραζιλία και πέρασε στα ημιτελικά

Μουντιάλ 2022: Η Κροατία στον ημιτελικό -Πέταξε έξω το φαβορί Βραζιλία στα πέναλτι Facebook Twitter
0

Η Κροατία απέκλεισε στα προημιτελικά του Μουντιάλ 2022 το φαβορί Βραζιλία, σε ένα ματς που έφτασε στα πέναλτι.

Η χρβάτσκα επικράτησε με 4-2 (1-1 στην παράταση) και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Μουντιάλ.

Μετά από το 0-0 της κανονικής διάρκειας, οι δύο ομάδες πήγαν στην παράταση, ψάχνοντας το γκολ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου της παράτασης, οι Βραζιλιάνοι έφτασαν στα δίχτυα, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νεϊμάρ.

Ο σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν έκανε μία φανταστική ενέργεια, αλλάζοντας αστραπιαία την μπάλα πρώτα με τον Ροντρίγο και μετά τον Πακετά κι αφού πέρασε και τον Λιβάκοβιτς έκανε το 1-0 για τη «σελεσάο».

Με αυτό το γκολ ο Βραζιλιάνος έγραψε ιστορία φτάνοντας τον Πελέ στην κορυφή των σκόρερ της ομάδας με 77 τέρματα. Ωστόσο, δεν το χάρηκε, καθώς στο 117’ ο Όρσιτς βρήκε χώρο και γύρισε την μπάλα προς το Πέτκοβιτς, ο οποίος πλάσαρε με τη μία και ισοφάρισε σε 1-1 (η προσπάθειά του κόντραρε πάνω στον Μαρκίνιος κι άλλαξε πορεία).

Στη διαδικασία των πέναλτι οι Κροάτες έδειξαν ότι το είχαν απ’ τις σερί προκρίσεις τους (τέσσερις συνολικά σε δύο διοργανώσεις) από την άσπρη βούλα. Ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε το πρώτο πέναλτι του Ροντρίγο, ο Μαρκίνιος σημάδεψε στο δοκάρι και οι Κροάτες που μέτρησαν «4 στα 4» στις δικές τους εκτελέσεις έγιναν η πρώτη ομάδα που έκλεισε θέση για τους ημιτελικούς.

Πλέον, η Κροατία θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολλανδία - Αργεντινή.

Βίντεο: Τα πέναλτι στο Κροατία-Βραζιλία


 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ