Η Σερένα Γουίλιαμς αποχαιρετά το τένις: «Ήταν απίστευτο ταξίδι»- Δακρυσμένη στο φινάλε του US Open

Η Σερένα Γουίλιαμς αποχαιρετά το τένις: «Ήταν απίστευτο ταξίδι»- Δακρυσμένη στο φινάλε του US Open Facebook Twitter
Φωτ: EPA/JUSTIN LANE
0

Με δάκρυα στα μάτια, λίγο μετά την ήττα από την Αλια Τομλιάνοβιτς, στον τρίτο γύρο του US Open, η Σερένα Γουίλιαμς, ανακοίνωσε ότι μάλλον δεν θα την ξαναδούμε στα κορτ, όπου έχτισε μια από τις πιο παραγωγικές καριέρες σε όλα τα αθλήματα.

Στην ερώτηση αν θα αναθεωρήσει την απόφασή της να αποχωρήσει από την ενεργό δράση, η Αμερικανίδα κάτοχος 23 Grand Slam, απάντησε: «Δεν νομίζω, αλλά ποτέ δεν ξέρεις». 

Σε ηλικία σχεδόν 41 ετών (έχει γενέθλια στις 26 Σεπτεμβρίου), η Σερένα Γουίλιαμς ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου ότι σύντομα θα σταματήσει να αγωνίζεται, χωρίς να αναφέρει πού και πότε.

Ωστόσο, το φημισμένο τουρνουά της Νέας Υόρκης, όπου το 1999, κατέκτησε τον πρώτο από τους 23 τίτλους Grand Slam, σε ηλικία μόλις 17 ετών, φαίνεται να είναι η ιδανική διέξοδος.

«Ήταν ένα απίστευτο ταξίδι», είπε εμφανώς συγκινημένη η Σερένα Γουίλιαμς και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ μπαμπά, ξέρω ότι παρακολουθείς, ευχαριστώ μαμά [η οποία ήταν παρούσα στις εξέδρες], ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα, Θεέ μου έχουν περάσει δεκαετίες. Δεν θα ήμουν η Σερένα, εάν δεν υπήρχε η Βίνους (η κατά δύο χρόνια μεγαλύτερη αδελφή της, επίσης πρωταθλήτρια του τένις], οπότε σε ευχαριστώ Βίνους».

Μετά τον τελευταίο της μεγάλο τίτλο, στην Αυστραλία το 2017, και την γέννηση -λίγους μήνες αργότερα- της κόρης της Olympia, από τον γάμο της με τον συνιδρυτή του Reddit,  Alexis Ohanian, έπαιξε άλλους τέσσερις τελικούς (Wimbledon και US Open 2018, Wimbledon και US Open 2019) χωρίς να καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο.

Αφοσιώθηκε στην μητρότητα και σταδιακά απομακρύνθηκε από τα γήπεδα, ενώ τα τελευταία χρόνια, έπαιζε μόνο μερικά τουρνουά ετησίως με τα Majors ως προτεραιότητα, εστιάζοντας όλο και περισσότερο στις δευτερεύουσες επιχειρήσεις της, στον χώρο της μόδας και γύρω από αυτήν, παρά στο τένις.

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM