Ντιέγκο Μαραντόνα: Επεισόδια με δακρυγόνα στο Μπουένος Άιρες - Απομακρύνθηκε το φέρετρο

Ντιέγκο Μαραντόνα: Επεισόδια με δακρυγόνα στο Μπουένος Άιρες - Απομακρύνθηκε το φέρετρο Facebook Twitter
EPA
0

Ξεφεύγει η κατάσταση στο Μπουένος Άιρες, έξω από την Casa Rosada, όπου χιλιάδες κόσμου έχει συγκεντρωθεί για να «αποχαιρετίσει» τον Ντιέγκο Μαραντόνα, που «έφυγε» από τη ζωή την Τετάρτη σε ηλικία 60 ετών, έπειτα από καρδιακή ανακοπή.

Έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αργεντινής πως το λαϊκό προσκύνημα στη σορό του μεγάλου Αργεντινού άσου θα παραταθεί έως τις 7 μ.μ. (τοπική ώρα) λόγω του μεγάλου πλήθους, ξεκίνησαν πολύ σοβαρά επεισόδια.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Clarin», εκατοντάδες άτομα πήδηξαν τους φράκτες για να προσεγγίσουν πιο γρήγορα το κυβερνητικό μέγαρο, με την αστυνομία να προσπαθεί να τους κρατήσει μακριά, χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες.


Τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν και στους γύρω δρόμους, με πολλές «εστίες» έντασης και πετροπόλεμο του κόσμου με την αστυνομία, ενώ την ίδια ώρα (όπως ανέφερε η «Clarin») απομακρύνθηκε -για λόγους ασφαλείας- από το παρεκκλήσι της Casa Rosada, το φέρετρο με τη σορό του Μαραντόνα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ