Είναι επίσημο: Ο Αντετοκούνμπο MVP του ΝΒΑ και φέτος- Μπήκε στο «κλαμπ» των Τζόρνταν και Ολάζουον

Είναι επίσημο: Ο Αντετοκούνμπο MVP του ΝΒΑ και φέτος- Μπήκε στο «κλαμπ» των Τζόρνταν και Ολάζουον Facebook Twitter
0

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδεικνύεται MVP του NBA.

To ESPN είχε μεταδώσει νωρίτερα αυτή την πληροφορία, που πλέον επιβεβαιώθηκε με την επίσημη ανακοίνωση.


Πριν από λίγο καιρό, ο Αντετοκούνμπο είχε κερδίσει και το βραβείο του καλύτερου αμυντικού του ΝΒΑ. Με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να πετύχει κάτι ιδιαίτερα σπάνιο. Είναι μόλις ο τρίτος που την ίδια σεζόν κατακτά και τα δύο βραβεία, αφού αυτό το είχαν πετύχει μέχρι τώρα μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν (1987-88) και ο Χακίμ Ολάζουον (1993-94).


Παράλληλα, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς γίνεται ο 11ος παίκτης του ΝΒΑ που κατακτά δύο διαδοχικές χρονιές τον τίτλο του MVP. Επίτευγμα που έως τώρα είχαν καταγράψει στην καριέρα τους οι Στέφεν Κάρι, ΛεΜπρόν Τζέιμς, Στιβ Νας, Τιμ Ντάνκαν, Μάικλ Τζόρνταν, Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Μόουζες Μαλόουν, Καρίμ Αμπντούλ- Τζαμπάρ, Γουίλτ Τσάμπερλεϊν και Μπιλ Ράσελ.

Μόλις έγινε γνωστό ότι ο «Greek Freak» είναι και φέτος ο MVP, άρχισαν να συρρέουν τα συγχαρητήρια. Από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον Αντετοκούνμπο ήταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δύο στη σειρά! Συγχαρητήρια στον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τα διαδοχικά βραβεία MVP του NBA, ένα εκπληκτικό επίτευγμα. Είναι πραγματική έμπνευση, εντός και εκτός γηπέδου. Η Ελλάδα είναι πολύ υπερήφανη. Μπράβο Γιάννη!», έγραψε ο πρωθυπουργός. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM