Ο Pat Manuel μόλις έγινε ο πρώτος transgender μποξέρ σε επαγγελματικούς αγώνες - και νίκησε

Ο Pat Manuel μόλις έγινε ο πρώτος transgender μποξέρ σε επαγγελματικούς αγώνες - και νίκησε Facebook Twitter
0

Ο Pat Manuel έγραψε ιστορία χθες το βράδυ, καθώς έγινε ο πρώτος transgender άντρας που συμμετείχε σε αγώνα μποξ σε επαγγελματικό επίπεδο και επίσης κέρδισε τον αγώνα.

Μιλώντας μετά τη νίκη του στην Καλιφόρνια, είπε: «Είναι αστείο πράγμα όταν απλά ζεις την πραγματικότητά σου και τη βλέπεις να γίνεται ιστορική. Νομίζω ότι αν οι άνθρωποι ήξεραν τι χρειάστηκε για να φτάσω σε αυτή τη στιγμή... Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια που είναι στα ρινγκ».

Όταν ο 34χρονος Manuel κλήθηκε να σχολιάσει κάποια γιουχαΐσματα των θεατών δήλωσε ευγενικά πως θα προσπαθήσει να τους κάνει ευχαριστημένους στο μέλλον.

Σύμφωνα με τους Los Angeles Times, ο Manuel είχε μια μακρά και δύσκολη διαδρομή μέχρι να φτάσει στο επίπεδο αυτό και να αναγνωριστεί ως αθλητής με δικαίωμα σε επαγγελματικούς αγώνες.

Όταν ο Manuel μπήκε στο ρινγκ χθες το βράδυ, ήταν η πρώτη μάχη του μετά από δύο χρόνια λόγω τραυματισμών και δυσκολίας στην εξεύρεση αντιπάλων. «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι», δήλωσε.


Μιλώντας σε ένα ντοκιμαντέρ του YouTube πέρσι, δήλωσε ότι η πυγμαχία ως άντρας και ως γυναίκα είναι διαφορετική και αποκαλύπτει πως ο λόγος που καθυστέρησε τη μετάβασή του ήταν επειδή φοβόταν πως ως άντρας δεν θα μπορούσε να συνεχίσει με το άθλημα που αγαπούσε.

 
Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ