Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια Facebook Twitter
0

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που θα επιτρέπει και σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνονται ανάδοχοι γονείς.

Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι.

Νέα Δημοκρατία,  Δημοκρατική Συμπαράταξη και  Eνωση Κεντρώων εξέφρασαν επιφυλάξεις.

Το ΚΚΕ δήλωσε «παρών» και η Χρυσή Αυγή καταψήφισε.

Η συζήτηση στο κοινοβούλιο έχει περάσει τώρα στην επεξεργασία των προωθούμενων άρθρων με τους βουλευτές να κάνουν ειδική αναφορά στο άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια.

Η Νέα Δημοκρατία έχει αφήσει να διαρρεύσει πως θα καταψηφίσει το άρθρο 8, με πηγές τις να υποστηρίζουν πως κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε εις βάρος των παιδιών «λόγω του παράγωγου στίγματος».

Η Νέα Δημοκρατία προτείνει αντ' αυτού στην κυβέρνηση να περιοριστεί η δυνατότητα αναδοχής μόνο στα ετερόφυλα ζευγάρια, ώστε ο νόμος να ψηφιστεί με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία.

Οι σχετικές διαρροές της Πειραιώς προκάλεσαν, σωρεία αντιδράσεων σε νομικούς κύκλούς και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την «γραμμή εξαίρεσης» που σκοπεύει να ακολουθήσει το κόμμα.

Τι αλλάζει

Μεταξύ άλλων καταργείται το ανώτατο όριο ηλικίας σε περιπτώσεις συγγενικής αναδοχής, ενώ επεκτείνεται η οικονομική ενίσχυση του αναδόχου και κατά τη στρατιωτική θητεία του παιδιού.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης: Ήταν πολιτικός ο λόγος της παρακολούθησής μου; Ο Μητσοτάκης αλλάζει απόψεις σαν πουκάμισα

Πολιτική / Ανδρουλάκης: Ήταν πολιτικός ο λόγος της παρακολούθησής μου ή εθνικός; Ο Μητσοτάκης αλλάζει απόψεις σαν πουκάμισα

Ποιοι λόγοι εθνικής ασφάλειας υπάρχουν πίσω από ένα δημοσιογράφο που ερευνά ένα σκάνδαλο ή έναν υποψήφιο πρόεδρο κόμματος, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM
ΠΕΜΠΤΗ 06/10 - Η δίκη για το σκάνδαλο της Ζακύνθου, οι υποκλοπές και η σιωπή για τον ρόλο του Πιτσιόρλα

LiFO politics / Η δίκη για το σκάνδαλο της Ζακύνθου και η σιωπή για τον ρόλο του Πιτσιόρλα

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για την υπόθεση πώλησης μεγάλης έκτασης γύρω από το Ναυάγιο της Ζακύνθου σε εταιρεία του πρώην εμίρη του Κατάρ με τον κοινωνιολόγο και ακτιβιστή από τη Ζάκυνθο, Σπύρο Ξένο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ