Τζέφρι Πάιατ: Η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων

Τζέφρι Πάιατ: Η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων Facebook Twitter
0

Την άποψη ότι «η Ελλάδα μετατράπηκε από πηγή προβλημάτων σε πηγή λύσεων» εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Ο Αμερικάνος πρέσβης στη χώρα μας, στην ομιλία του, συνεχάρη τον νέο Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του για την «άψογη μετάβαση και προσήλωση», όπως είπε, των Ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Επίσης ο κ. Πάιατ, αφού σημείωσε ότι η συνάντηση του νέου υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ καταδεικνύουν την συνέχιση με ταχύτητα της προόδου των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, εξήγησε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας βρίσκονται στο καλύτερο σημείο.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι με τη σχέση μας και συνεργασία μας» σημείωσε, ο Τζέφρι Πάιατ, και συνέχισε λέγοντας ότι πλέον η συνεργία των δύο χωρών αφορά πολλούς τομείς όπως την ενέργεια το εμπόριο και άλλους.

Επίσης, πρόσθεσε ότι, η Ελλάδα σήμερα είναι η προστάτιδα χώρα και ο πυλώνας σταθερότητας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αναφερόμενος στα Βαλκάνια, ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε ότι, οι ΗΠΑ επικεντρώνονται στην ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Για την Τουρκία, ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι, «χαιρετίζουμε την προσπάθεια της Ελλάδας για να εμβάθυνση των σχέσεων με την Τουρκία, γιατί είμαστε όλοι σύμμαχοι» και τόνισε: «κανείς δεν μπορεί να αντέξει ένα ατύχημα στην περιοχή».

Μάλιστα, αναφέρθηκε στο συγχαρητήριο τηλεφώνημα του Ταγίπ Ερντογάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη το οποίο όπως είπε ήταν το πρώτο τηλεφώνημα ηγέτη άλλης χώρας.

Σε πολλά σημεία της τοποθέτησής του ο κ. Πάιατ επανέλαβε ότι, «στόχος μας είναι η σταθερότητα, η ειρήνη και η αξιοποίηση πόρων στην περιοχή».

Xαιρέτησε, επίσης, την ομαλή μετάβαση τόσο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών κάνοντας αναφορά και στους κυρίους Αποστολάκη και Παναγιωτόπουλου, αλλά και στους κυρίους Κατρούγκαλο και Δένδια.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάιατ, «η Ελλάδα παίζει μεγάλο ρόλο στην περιοχή και ζούμε την καλύτερη συγκυρία στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις» ενώ μίλησε και για σύμπτωση συμφερόντων.

Τέλος, κάνοντας αναφορά στην Τουρκία, είπε ότι είναι προς το συμφέρον της Τουρκίας η καλή σχέση με την Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM