ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Τσιάρας: Έως 3 χρόνια φυλάκιση για fake news για τον κορωνοϊό

Τσιάρας: Έως 3 χρόνια φυλάκιση για fake news για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, το ενδεχόμενο για αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιάρας υπενθύμισε ότι το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για αυτές τις περιπτώσεις fake news. «Υπάρχει μια επιτροπή που αντιμετωπίζει τα ζητήματα του ποινικού κώδικα. Αν ενδεχομένως οι ποινές είναι μικρές ή η ζημιά είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου, είναι πολύ πιθανό με μια πρόταση της επιτροπής να αναγκαστούμε να προβούμε σε αναμόρφωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για την παραβίαση της καραντίνας, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι αυτό έγκειται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει πολύ αυστηρότερες ποινές και φυλάκιση έως 10 ετών αν κάποιος κριθεί υπεύθυνος για τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Παρέμβαση για τα fake news για τον κορωνοϊό έκανε την Κυριακή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία οι ψευδείς ειδήσεις και οι αντιεπιστημονικές θεωρίες που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και προτρέπουν τους πολίτες σε αντικοινωνικές και ανεύθυνες συμπεριφορές», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Σακελλαροπούλου.

Πολιτική
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Πολιτική / Επίσκεψη Ερντογάν: Μενού «συμφιλίωσης» για το γεύμα Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο

Διπλωματία με κοινές -και για τους δύο λαούς- γεύσεις στο μενού του γεύματος εργασίας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με υπουργούς των κυβερνήσεών τους
NEWSROOM