Τσιάρας: Έως 3 χρόνια φυλάκιση για fake news για τον κορωνοϊό

Τσιάρας: Έως 3 χρόνια φυλάκιση για fake news για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
0

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, το ενδεχόμενο για αυστηροποίηση των ποινών που επιβάλλονται για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Τσιάρας υπενθύμισε ότι το άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα προβλέπει φυλάκιση έως και 3 χρόνια για αυτές τις περιπτώσεις fake news. «Υπάρχει μια επιτροπή που αντιμετωπίζει τα ζητήματα του ποινικού κώδικα. Αν ενδεχομένως οι ποινές είναι μικρές ή η ζημιά είναι μεγαλύτερη του αναμενόμενου, είναι πολύ πιθανό με μια πρόταση της επιτροπής να αναγκαστούμε να προβούμε σε αναμόρφωση του ισχύοντος νομικού πλαισίου», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για την παραβίαση της καραντίνας, ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι αυτό έγκειται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, που προβλέπει πολύ αυστηρότερες ποινές και φυλάκιση έως 10 ετών αν κάποιος κριθεί υπεύθυνος για τον θάνατο ενός ανθρώπου.

Παρέμβαση για τα fake news για τον κορωνοϊό έκανε την Κυριακή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία οι ψευδείς ειδήσεις και οι αντιεπιστημονικές θεωρίες που αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και προτρέπουν τους πολίτες σε αντικοινωνικές και ανεύθυνες συμπεριφορές», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή της στο Facebook η κ. Σακελλαροπούλου.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM