Τηλεφωνική συνομιλία Λιού - Τσακαλώτου

Τηλεφωνική συνομιλία Λιού - Τσακαλώτου Facebook Twitter
0

Τηλεφωνική συνομιλία, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν όλες οι πτυχές του ελληνικού προγράμματος, είχαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Τζακ Λιού, όπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου μέσα από την ιστοσελίδα mignatiou.com, είδηση που επιβεβαιώνει και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας των δύο ομολόγων τέθηκε ξανά επί τάπητος το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους καθώς και η επιτακτική ανάγκη να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών μάλιστα δεν δίστασε να επαινέσει τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την προσπάθεια που καταβάλλει και τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.

Όπως ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

O υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού επαίνεσε τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο για τις μεταρρυθμίσεις που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα μέχρι σήμερα.


Ο Αμερικανός υπουργός επανέλαβε ότι είναι σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε.

Ο κ. Λιού πρόσθεσε ότι το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα και σημείωσε τέλος το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM
Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Πολιτική / Δούκας σε πρέσβη Ισραήλ: Δεν δεχόμαστε μαθήματα δημοκρατίας από όσους σκοτώνουν αμάχους

Η απάντηση του δημάρχου Αθηναίων στις δηλώσεις του Νόαμ Κατζ, ο οποίος άσκησε κριτική για ελλιπή προστασία της πόλης από «οργανωμένες μειονότητες», ανεπαρκή καθαριότητα και έλλειψη ασφάλειας που –κατά τον ίδιο– κάνει τους Ισραηλινούς τουρίστες να αισθάνονται άβολα
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια» η εξαγγελία «θαλάσσιων πάρκων» από την Τουρκία

Πολιτική / ΥΠΕΞ για τουρκικά θαλάσσια πάρκα: «Απαράδεκτη, μονομερής και παράνομη ενέργεια»

Η εξαγγελία «δεν παράγει κανένα έννομο αποτέλεσμα έναντι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και δείχνει πλήρη έλλειψη σεβασμού στο διεθνές δίκαιο της θάλασσας» αναφέρει η ελληνική πλευρά
LIFO NEWSROOM