Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Τραμπ. Τι συμφώνησαν οι δύο ηγέτες

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Τραμπ. Τι συμφώνησαν οι δύο ηγέτες Facebook Twitter
2

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον νεοεκλεγμένο Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Τραμπ για την εκλογική του νίκη και υπογράμμισε τους στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στον ελληνικό και τον αμερικανικό λαό.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας τους τονίστηκε ο κρίσιμος ρόλος της Ελλάδας για την ειρήνη και ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, ιδιαίτερα σε μία περίοδο αυξανόμενης αποσταθεροποίησης, καθώς και οι σημαντικές προσπάθειες που έχει καταβάλει ο ελληνικός λαός για την αντιμετώπιση τόσο της οικονομικής όσο και της προσφυγικής κρίσης.

Επιβεβαιώθηκε, παράλληλα, η σημασία ενίσχυσης της στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών σε σειρά τομέων, σε συνέχεια και της πρόσφατης επίσκεψης του Προέδρου Ομπάμα στην Ελλάδα.

Τέλος συμφώνησαν να διατηρήσουν σταθερούς διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης για Τσίπρα: «Ποιος θα εμπιστευθεί τον καπετάνιο που πέταξε το πλοίο στα βράχια»

«Το «rebranding» του κ. Τσίπρα κατέληξε το πιο σύντομο ανέκδοτο» δήλωσε από την πλευρά του ο Παύλος Μαρινάκης σχετικά με τη βιβλιοπαρουσίαση της «Ιθάκης» από τον Αλέξη Τσίπρα.
LIFO NEWSROOM