«Ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά δεν δήλωσε στο "πόθεν έσχες" του την γαλλική εταιρεία που κρύβει παράνομα από το 2016», υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

«Συνεχίζει να παραβιάζει το νόμο και δεν απαντά στο απλό ερώτημα: Τι κρύβει η εν λόγω εταιρία και δεν την δηλώνει;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση, σχολιάζοντας ότι «σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η αποκάλυψη της παρανομίας από τον πρωθυπουργό θα ήταν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων».

 

«Στο καθεστώς του κ. Μητσοτάκη αρκούν τα τηλεφωνήματα στα κανάλια, αφού από όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας μόνο το Open είχε ρεπορτάζ για τις αποκαλύψεις και την τραγελαφική προσπάθεια συγκάλυψης στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης. Ούτε καν η Δημόσια Τηλεόραση, η οποία για ακόμη μία φορά λογόκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για χάρη του "αυτοκράτορα"», προσθέτει και καταλήγει:

 

«Ο κ. Μητσοτάκης, όσο και να προσπαθεί να μετατρέψει την Ελλάδα από ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα σε κακέκτυπο απολυταρχικών καθεστώτων, να ξέρει ότι δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Η αλήθεια θα λάμψει και ο ίδιος, όση προστασία και αν έχει από τα Μέσα, θα κληθεί να λογοδοτήσει».

 

 

Υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός δήλωσε 33.432,38 ευρώ εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά, 11.800 ευρώ από ακίνητα και 1.285,77 ευρώ από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Παράλληλα δήλωσε 35.500,48 ευρώ συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, πρόσθετες αμοιβές κ.α.

 

Η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφκσι δήλωσε 36.671,05 ευρώ συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα, πρόσθετες αμοιβές κλπ (φορολογούμενα, φορολογούμενα με ειδικό τρόπο, φορολογούμενα αυτοτελώς, αφορολόγητα). και 28.000 ευρώ από ακίνητα.

 

Το ζεύγος Μητσοτάκη δηλώνει 36 ακίνητα, διαμερίσματα, μονοκατοικίες, καλλιέργειες και αποθήκες σε Αθήνα, Γλυφάδα, Χανιά, Κυκλάδες. Από αυτά, τα οχτώ ανήκουν στη σύζυγό του. Η κα Γκραμπόφσκι διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό με 211.352 ευρώ στην Ελβετία και με 177.305 ευρώ στη Γαλλία. Εδώ η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.