Συνέντευξη Τσίπρα στο ρωσικό ΤΑSS: Oι κυρώσεις στη Ρωσία δεν οδηγούν πουθενά

Συνέντευξη Τσίπρα στο ρωσικό ΤΑSS: Oι κυρώσεις στη Ρωσία δεν οδηγούν πουθενά Facebook Twitter
2
Συνέντευξη Τσίπρα στο ρωσικό ΤΑSS: Oι κυρώσεις στη Ρωσία δεν οδηγούν πουθενά Facebook Twitter

Ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο Tass λίγο πριν την επίσκεψή του στη Μόσχα στις 8 Απριλίου.

Όπως τονίζει στο ΤΑSS, οι κυρώσεις που επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι κατά της Μόσχας είναι "ένας δρόμος που δεν οδηγεί πουθενά" ενώ το πρακτορείο σημειώνει πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας υποστηρίζει πως υπάρχει το ενδεχόμενο η εμπορική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών να τεθεί εκ νέου σε άλλο επίπεδο.

«Μπορούμε να έχουμε μια βάσιμη συνεργασία που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξάγει τα αγροτικά της προϊόντα στη Ρωσία. Γνωρίζετε ότι τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε ένα πλήγμα στις σχέσεις αυτές καθώς οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν ό,τι μπορούσαν προκειμένου να αποτραπεί αυτή η χωρίς νόημα κατά την γνώμη μου πολιτική των κυρώσεων εν μέσω των εντάσεων στην Ουκρανία." σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια ο πρωθυπουργός αναφέρει πως μετά την κρίση των σχέσεων ήρθε και το εμπάργκο στα ελληνικά αγροτικά αγαθά το οποίο υπήρξε σοβαρό πλήγμα για την οικονομία. Ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε και την ένταση που προκλήθηκε στην αρχή της θητείας του με την επιστολή του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ «ο οποίος θεώρησε σχεδόν δεδομένη την θέση της Ελλάδας υπέρ των κυρώσεων στη Ρωσία».

 

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει τι ακολούθησε: «Κάλεσα αυτόν και την Φεντερίκα Μογκερίνι και τους είπα: Μην θεωρείτε ότι οι ελληνικές θέσεις είναι δεδομένες, η κατάσταση έχει αλλάξει και πλέον υπάρχει άλλη κυβέρνηση στην Ελλάδα. Tώρα θα πρέπει να μας ρωτάτε πριν πάρετε αποφάσεις».

 

Τέλος ο πρωθυπουργός τόνισε για ακόμη μια φορά πως είναι κατά των κυρώσεων και πως κρίνει ότι η σωστή τακτική για το ζήτημα της Ρωσίας είναι αυτή μέσω της διπλωματίας και του διαλόγου.

Επισημαίνοντας πως ο οικονομικός πόλεμος δεν οδηγεί πουθενά απάντησε παράλληλα και σε ερώτηση την οποία είχε και ο ίδιος θέσει στη Σύνοδο στις Βρυξέλλες για το αν φαντάζεται την αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη με τη Ρωσία απέναντί: "Εγώ κρίνω πως  η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική ασφαλείας πρέπει να περιλαμβάνει και τη Ρωσία".

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ