Συνάντηση Τσίπρα - Σταθάκη στο Μαξίμου: Ξεκινούν 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Συνάντηση Τσίπρα - Σταθάκη στο Μαξίμου: Ξεκινούν 61 κατεδαφίσεις αυθαιρέτων Facebook Twitter
Eurokinissi (φωτ. αρχείου)
1

Με τον πρωθυπουργό συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συζήτησαν σχετικά με τις διαδικασίες για τις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων.

Όπως σημειώνεται σε  ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Σταθάκης ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου προτεραιοποίησης για την κατεδάφιση αυθαιρέτων τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, «εγκρίθηκαν ήδη 61 κατεδαφίσεις, οι οποίες θα γίνουν μέσω της επέκτασης των συμβάσεων που προϋπάρχουν και που έχουν συναφθεί από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, «θα σταλούν ειδοποιητήρια και θα ξεκινήσουν κατεδαφίσεις για:

  • 27 αυθαίρετα για την περιοχή της Μάνδρας που αφορούν κτίσματα τα οποία βρίσκονται εντός ρεμάτων.
  • 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στο Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.
  • 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη. Πρόκειται για κατοικίες, τις οποίες ήδη οι ιδιοκτήτες τους έχουν παραδώσει στις αρμόδιες αρχές ώστε να προχωρήσει η κατεδάφιση».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως συζητήθηκε επίσης το γεγονός ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «εξετάζει ενδελεχώς τις δικαστικές αποφάσεις αναφορικά με το επίμαχο οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο εγκλωβίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι που αναζητούσαν διαφυγή προς τη θάλασσα. Σκοπός είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία για τις αναγκαίες παρεμβάσεις και στο συγκεκριμένο οικόπεδο, στη βάση της πρόσφατης τροπολογίας του ΥΠΕΝ για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωση  του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού τονίζεται ότι «η διαδικασία των κατεδαφίσεων παράνομων κτισμάτων θα συνεχιστεί τάχιστα το επόμενο διάστημα, με την προτεραιοποίηση να αφορά κατεδαφίσεις για 200 έως 300 αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία έχουν κριθεί επικίνδυνα για τη δημόσια ασφάλεια».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ