Συνάντηση Μητσοτάκη- Σακελλαροπούλου: F-35, ομόφυλα ζευγάρια, πανεπιστήμια και αγρότες

Συνάντηση Μητσοτάκη- Σακελλαροπούλου: F-35, ομόφυλα ζευγάρια, πανεπιστήμια και αγρότες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκαν σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας: τα F-35, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν στην εξωτερική και αμυντική πολιτική, μετά την επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν με την οποία η Ελλάδα «εντάσσεται και επίσημα στο πρόγραμμα των F-35. Λαμβάνει ταυτόχρονα, όμως, μια πολύ σημαντική δωρεάν αμυντική βοήθεια από τις ΗΠΑ». 

Η επιστολή, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί την «καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων». 

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας. «Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται ο ρόλος της χώρας ως παράγοντας σταθερότητας της περιοχής», επεσήμανε.

Μητσοτάκης για τις αντιδράσεις σε πανεπιστήμια και από αγρότες 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όσο και από τους αγρότες. 

Για τη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «λογικό είναι να προκαλεί αντιδράσεις» και συμπλήρωσε ότι «έχει οδηγήσει σε σχετική αναταραχή στον χώρο των πανεπιστημίων». 

Στόχος, επανέλαβε, δεν είναι «μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα μη κρατικά πανεπιστήμια», αλλά και «να ενισχύσουμε ουσιαστικά και το δημόσιο πανεπιστήμιο». 

«Ακούμε την κοινωνία, ακούμε τους αγρότες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρατηρώντας πως «διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα» για ζητήματα που έχουν σχέση με την αύξηση του κόστους παραγωγής. Σημείωσε ότι πρόκειται για πρόβλημα που εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη και τόνισε ότι «οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές» και πως «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας θέλουμε πάντα να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα». 

Τέλος, σχετικά με την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η οικονομία αναπτύσσεται σε γρήγορους ρυθμούς, θα φροντίζουμε να το αξιοποιούμε για στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές» και σε σε αυτό το πλαίσιο έκανε αναφορά στην αύξηση του επιδόματος γέννας. 

Σακελλαροπούλου: «Η κοινωνία πολλές φορές δείχνει τον δρόμο» 

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε μια αναφορά στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση. 

«Η κοινωνία πολλές φορές δείχνει τον δρόμο και ο νομοθέτης προσαρμόζεται, γιατί όπως εξελίσσεται η κοινωνία, εξελίσσονται οι μορφές συμβίωσης», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις, επεσήμανε ότι στη Δημοκρατία αποτελούν ένα μέσο έκφρασης της αντίθετης γνώμης. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην σταματάει η λειτουργία των πανεπιστημίων και «να προστατευθεί το δικαίωμα σπουδαστών να τελειώσουν τις σπουδές τους, να μην χάσουν εξεταστική». 

Τέλος, μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τόνισε ότι είναι «πολύ σπουδαίο να γίνεται προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων με διάλογο, γιατί έτσι εξασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Εμμένει στην πρόταση για κυβέρνηση ειδικού σκοπού ο Νίκος Φαραντούρης - Αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρά τις αποδοκιμασίες από κομματικές πηγές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει τη θέση του υπέρ κυβέρνησης κοινής αποδοχής, με στόχο την κάθαρση
LIFO NEWSROOM
Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Πολιτική / Μέρκελ στην Αθήνα: «Κάποια στιγμή έβαλα τα κλάματα από την πίεση - Ήμουν αντίθετη με το Grexit»

Η Άνγκελα Μέρκελ επέστρεψε στην Αθήνα με αφορμή την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας της «Ελευθερία» και μίλησε δημόσια για την πιο δραματική δεκαετία της ελληνικής σύγχρονης ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Πολιτική / Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Αναφορές σε υπουργούς, «ταρίφες» και χειραγώγηση ελέγχων

Εμπλεκόμενοι ακούγονται να αναφέρονται με χυδαίους χαρακτηρισμούς σε πολιτικά πρόσωπα, να μιλούν για πιέσεις σε ελεγκτές, οικονομικά ανταλλάγματα και παρεμβάσεις σε ελέγχους
LIFO NEWSROOM
Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Πολιτική / Δόμηση σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: «Θα διατηρηθούν τα υφιστάμενα όρια»

Η νομοθετική ρύθμιση που κατατίθεται το απόγευμα από τον Παπασταύρου στη Βουλή προβλέπει δύο νέα πολεοδομικά εργαλεία - Στόχος η προστασία τόσο των περιουσιακών δικαιωμάτων των ιδιοκτητών όσο και της δημογραφικής προοπτικής της περιφέρειας
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Λάουρα Κοβέσι: Ποια είναι η εισαγγελέας που ξεσκέπασε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η έρευνα αφορά περισσότερα από 40 πρόσωπα –πολιτικά στελέχη, κρατικούς υπαλλήλους και συνεργαζόμενες εταιρείες– για ενδεχόμενα αδικήματα απάτης, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
LIFO NEWSROOM