Συνάντηση Μητσοτάκη- Σακελλαροπούλου: F-35, ομόφυλα ζευγάρια, πανεπιστήμια και αγρότες

Συνάντηση Μητσοτάκη- Σακελλαροπούλου: F-35, ομόφυλα ζευγάρια, πανεπιστήμια και αγρότες Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Την καθιερωμένη μηνιαία συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου έχει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκαν σε όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας: τα F-35, τα μη κρατικά πανεπιστήμια, το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά και τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Αρχικά ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν στην εξωτερική και αμυντική πολιτική, μετά την επιστολή του Άντονι Μπλίνκεν με την οποία η Ελλάδα «εντάσσεται και επίσημα στο πρόγραμμα των F-35. Λαμβάνει ταυτόχρονα, όμως, μια πολύ σημαντική δωρεάν αμυντική βοήθεια από τις ΗΠΑ». 

Η επιστολή, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελεί την «καλύτερη επισφράγιση του στρατηγικού βάθους των ελληνοαμερικανικών σχέσεων». 

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου την ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας. «Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται ο ρόλος της χώρας ως παράγοντας σταθερότητας της περιοχής», επεσήμανε.

Μητσοτάκης για τις αντιδράσεις σε πανεπιστήμια και από αγρότες 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπάρχουν τόσο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, όσο και από τους αγρότες. 

Για τη μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «λογικό είναι να προκαλεί αντιδράσεις» και συμπλήρωσε ότι «έχει οδηγήσει σε σχετική αναταραχή στον χώρο των πανεπιστημίων». 

Στόχος, επανέλαβε, δεν είναι «μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση στα μη κρατικά πανεπιστήμια», αλλά και «να ενισχύσουμε ουσιαστικά και το δημόσιο πανεπιστήμιο». 

«Ακούμε την κοινωνία, ακούμε τους αγρότες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παρατηρώντας πως «διαμαρτύρονται σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένα» για ζητήματα που έχουν σχέση με την αύξηση του κόστους παραγωγής. Σημείωσε ότι πρόκειται για πρόβλημα που εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη και τόνισε ότι «οι πόρτες μας είναι πάντα ανοιχτές» και πως «στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων μας θέλουμε πάντα να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα». 

Τέλος, σχετικά με την ακρίβεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι «κάθε φορά που θα έχουμε πρόσθετες δημοσιονομικές δυνατότητες, αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η οικονομία αναπτύσσεται σε γρήγορους ρυθμούς, θα φροντίζουμε να το αξιοποιούμε για στοχευμένες κοινωνικές πολιτικές» και σε σε αυτό το πλαίσιο έκανε αναφορά στην αύξηση του επιδόματος γέννας. 

Σακελλαροπούλου: «Η κοινωνία πολλές φορές δείχνει τον δρόμο» 

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε μια αναφορά στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρά η κυβέρνηση. 

«Η κοινωνία πολλές φορές δείχνει τον δρόμο και ο νομοθέτης προσαρμόζεται, γιατί όπως εξελίσσεται η κοινωνία, εξελίσσονται οι μορφές συμβίωσης», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις, επεσήμανε ότι στη Δημοκρατία αποτελούν ένα μέσο έκφρασης της αντίθετης γνώμης. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι είναι πολύ σημαντικό να μην σταματάει η λειτουργία των πανεπιστημίων και «να προστατευθεί το δικαίωμα σπουδαστών να τελειώσουν τις σπουδές τους, να μην χάσουν εξεταστική». 

Τέλος, μιλώντας για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, τόνισε ότι είναι «πολύ σπουδαίο να γίνεται προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων με διάλογο, γιατί έτσι εξασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM