Σύλληψη δύο γυναικών με μπούρκα στη Γαλλία

Σύλληψη δύο γυναικών με μπούρκα στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με το BBC, τουλάχιστον δύο γυναίκες έχουν συλληφθεί κι έχουν τεθεί υπό κράτηση στη Γαλλία φορώντας φερετζέ μετά από την απαγόρευσή του σε δημόσιο χώρο.

Η Γαλλία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που απαγόρεψε μία μορφή ντυσίματος την οποία ορισμένοι μουσουλμάνοι θεωρούν θρησκευτική τους υποχρέωση.

Οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 150 ευρώ και με ένα "μάθημα υπηκοότητας".

Όσοι αναγκάζουν γυναίκες να φορούν φερετζέ τιμωρούνται με μεγαλύτερο πρόστιμο και με φυλάκιση δύο ετών.

Οι δύο γυναίκες που συλλήφθηκαν συμμετείχαν σε διαδήλωση έξω από τη Notre Dame στο Παρίσι. Η αστυνομία δήλωσε ότι η συγκέντρωση δεν είχε πάρει έγκριση και όταν οι συμμετέχοντες αρνήθηκαν να φύγουν, έγιναν συλλήψεις.

Σύμφωνα με το γαλλικό νόμο, η αστυνομία έχει το δικαίωμα να σταματήσει οποιαδήποτε γυναίκα φοράει κάλλυμα προσώπου και να της δώσει πρόστιμο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Πολιτική / Ζαχαράκη προς Πελετίδη: «Να ξεκαθαρίσει αν θέλει το πρόγραμμα ‘Μαριέττα Γιαννάκου’ στα σχολεία της Πάτρας»

Το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου» υλοποιείται σε όλη τη χώρα με τη στήριξη ιδιωτικών χορηγιών και στόχο τη βελτίωση των υποδομών της δημόσιας εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM