Στο ΠΑΣΟΚ τα έριξε ο Παπαθανασίου για το έλλειμμα

Στο ΠΑΣΟΚ τα έριξε ο Παπαθανασίου για το έλλειμμα Facebook Twitter
0

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε συνειδητά το έλλειμμα το 2009», υποστήριξε με υπόμνημα που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009., ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου.

Ο κ. Παπαθανασίου υποστηρίζει ότι με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ ήθελε να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και να διευκολύνει την προσπάθεια μείωσης του ελλείμματος την επόμενη χρονιά, αφού δεν θα επαναλάμβανε τις έκτακτες δαπάνες του 2009».

Ο πρώην υπουργός στράφηκε κατά του κ. Παπακωνσταντίνου σημειώνοντας μάλιστα τρείς φορες στο υπόμνημα του τη λέξη «ψέματα». «ψέματα, ψέματα, ψέματα, για να καλύψει τις εγκληματικές του ευθύνες. Αυτό είναι το τρίπτυχο της χθεσινής τοποθέτησης του κ. Παπακωνσταντίνου», τονίζει ο κ. Παπαθανασίου σημειώνοντας:  «ενώ γνώριζε ότι έπρεπε να λάβει άμεσα μέτρα τον Οκτώβριο του 2009, όχι μόνον δεν τα έλαβε, αλλά φρόντισε να συκοφαντήσει και να διασύρει τη χώρα του διεθνώς».

Εκτός από τον πρώην υπουργό Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπαθανασίου επιτίθεται και στον Γ. Παπανδρέου: «Αυτοί είναι οι δύο πολιτικοί, που με τις αποφάσεις τους, μας οδήγησαν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και θέλουν, μέσω αυτής της Εξεταστικής, να εξασφαλίσουν ένα πιστοποιητικό αθωότητας», επισημαίνει στο υπόμνημα του.

Γραπτό υπόμνημα υπέβαλε χθες και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ιδιαίτερη γνώση για τις συνθήκες εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του 2009 και τη διαμόρφωση του ελλείμματος για τη χρονιά εκείνη, καθώς η θητεία του τερματίστηκε στις 7 Ιανουαρίου του 2009.

Δεν παραλείπει ωστόσο να επισημάνει ότι οι χειρισμοί Παπανδρέου ήταν που οδήγησαν την Ελλάδα στη δίνη της κρίσης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM