Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Στουρνάρας

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Στουρνάρας Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
0

Την κλήση του Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής με κεντρικό θέμα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, την εποχή που ο ίδιος υπηρετούσε στην κυβέρνηση ως υπουργός Οικονομικών.

Όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, η ακρόαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, θα καθοριστεί σε ημέρα και ώρα που θα συναποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης μαζί του, όμως θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

Τα μέλη της Επιτροπής, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησαν την κλήση και του νυν υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ώστε να καταθέσει τη θέση του Δημοσίου επί του θέματος, δεδομένου ότι η συμφωνία με την Siemens ήδη εφαρμόζεται.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε και την κλήση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου προκειμένου – όπως είπε – να δώσει εξηγήσεις για τις δηλώσεις περί «δικαστικών πραξικοπημάτων».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM