Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβιβάστηκε το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση τυχόν σκανδάλων στο χώρο της Υγείας στα χρόνια 1997-2014. 

 

Την παράδοση του πορισμάτος, που περιλαμβάνει δύο τόμους με το πόρισμα της πλειοψηφίας και τα πορίσματα των άλλων κομμάτων, είχε αποφασίσει  η εξεταστική επιτροπή κατά την τελευταία της συνεδρίαση.

 

Το πόρισμα παραδόθηκε αρχικά στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, ο οποίος το διαβίβασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

 

«Όλα τα στοιχεία είναι τεκμηριωμένα και βασίζονται σε αποδείξεις», δήλωσε ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, παραδίδοντας το πόρισμα στον πρόεδρο της Βουλής.

 

Από τη μεριά του ο κ. Βούτσης, ανέφερε ότι «επί των διαπιστώσεων δεν μπορεί κανείς να έχει άλλη άποψη παρά ότι σε αρκετούς χώρους στον τομέα της υγείας υπήρξαν σοβαρά προβλήματα και ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα σε χρεοκοπία», ενώ χαρακτήρισε το πόρισμα «πλούσιο υλικό που εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού να μη μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω από το χαλί, αλλά να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος».

 

«Εσείς κάνατε τη δουλειά σας και τώρα καταθέτετε την εμπιστοσύνη σας στο χώρο της Δικαιοσύνης. Είναι θέμα της ίδιας της Δικαιοσύνης και η Βουλή θα ακολουθήσει τη διαδικασία ώστε να ενθαρρύνει τη Δικαιοσύνη στέλνοντας πλούσιο υλικό και, προφανώς, είναι όλοι αθώοι έως αποδείξεως του εναντίου», σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι «έτσι, δεν υπάρχει εργαλειακή χρήση για εκμετάλλευση».

 

Το πόρισμα θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής σε ειδική συνεδρίαση, την ημερομηνία διεξαγωγής της οποίας θα αποφασίσει η Διάσκεψη των Προέδρων.