Στη Βουλή οι καταγγελίες του Μαρινάκη και του ισοβίτη Γιαννουσάκη

Στη Βουλή οι καταγγελίες του Μαρινάκη και του ισοβίτη Γιαννουσάκη Facebook Twitter
0

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβαστεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα η δικογραφία με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη και του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμένου με τον έγκλειστο ισοβίτη, με αφορμή την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1».

Τις καταγγελίες θα διαβιβάσει στη Βουλή η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ενώ η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά διενεργεί ήδη έρευνα για τις καταγγελίες υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μπρακουμάτσου.

Αναλυτικότερα, στη Βουλή διαβιβάζεται εντός των προσεχών ημερών από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (δια μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης) ο φάκελος με τις καταγγελίες του ισοβίτη Ευθυμίου Γιαννουσάκη και ενός ακόμη τρίτου προσώπου, ως προς το σκέλος εκείνο στο οποίο εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα.

Στη συνέχεια, αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον 'Αρειο Πάγο ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για τις συνομιλίες του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, Πάνου Καμένου με τον επίμαχο έγκλειστο ισοβίτη.

Η αναφορά του Βαγγέλη Μαρινάκη βρίσκεται στον δρόμο προς τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών, Παναγιώτη Μπρακουμάτσο.

Να σημειωθεί ότι οι δικογραφίες που θα σταλούν στη Βουλή θα περιλαμβάνουν όλες τις καταγγελίες για την επίμαχη υπόθεση που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρονται να έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση

Ακόμη, στο πλαίσιο της έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να κληθεί για κατάθεση ενώπιον των εισαγγελικών αρχών του Πειραιά ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης, προκειμένου να ελεγχθούν τα όσα έχει -δημόσια με συνεντεύξεις του αλλά και στην αναφορά του στη Δικαιοσύνη- καταγγείλει, περί πιέσεων, που υποστηρίζει, ότι του ασκήθηκαν για να εμπλέξει στην υπόθεση της χρηματοδότησης του ναρκοφορτίου τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη.

Επίσης, έχει ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα για την εισαγγελέα του Πειραιά Ειρήνη Τζήβα, η οποία και έλαβε τις καταθέσεις του Ευθύμιου Γιαννουσάκη μέσα στη φυλακή και η οποία φέρεται να συνομιλούσε παράλληλα και με πολιτικό πρόσωπο.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM