Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα διόρθωσης του καταχωρισμένου φύλου στην ταυτότητα σε άτομα 16 ή 15 ετών άφησε σήμερα από τη Βουλή, ο Σταύρος Κοντονής.

 

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου που απέσπασε την επί της αρχής σύμφωνη γνώμη των ΑΝΕΛ, ο κ. Κοντονής ανέφερε πως τα 17 έτη δεν προσδιορίστηκαν αυθαίρετα, καθώς σε αυτή την ηλικία ένα άτομο μπορεί με την ψήφο του να συμμετέχει στα κοινά.

 

«Επειδή έχουμε να κάνουμε με ανήλικο, η βούληση του οποίου δεν είναι ισχυρή κατά το νόμο, θα πρέπει να δούμε εκτός από τη βούληση -που θα συνοδεύεται από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων- να υπάρχει και κάτι περισσότερο, όπως η γνώμη ενός συμβουλίου», είπε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση θα καταλήξει μέχρι τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια.

 

Ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε το συζητούμενο νομοσχέδιο προοδευτικό και προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου για τα «intersex» άτομα.

 

Τέλος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, την ώρα που μίλησε ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και δικηγόρος, Χάρης Αποστολόπουλος, οι εκπρόσωποι των άλλων φορέων αποχώρησαν από την αίθουσα επιδεικτικά.

 

Η πρόεδρος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού ανέφερε μάλιστα ότι «ζητάμε από τη Βουλή να μας προστατέψει. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο κακοποιητικό λόγο. Τον ακούμε κάθε Κυριακή από τα μικρόφωνα της εκκλησίας. Νισάφι».