Εξασφαλισμένη πρέπει να είναι η μισθοδοσία των ιερέων, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

 

Όσον αφορά το κοινό ανακοινωθέν για τις σχέσεις Εκκλησίας- Πολιτείας που παρουσιάστηκε πρόσφατα, ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας προσπάθησε για ένα προικοσύμφωνο. Δεν προσπάθησε να ρυθμίσει συνολικά τις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους».

 

Σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα topontiki.gr, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στο καθεστώς της μισθοδοσίας των ιερών: «Οι παπάδες πρέπει να είναι υπάλληλοι της Εκκλησίας. Όχι όμως του κάθε μητροπολίτη ξεχωριστά. Οι μισθοί τους πρέπει να είναι εξασφαλισμένοι. Να μη ζουν σε μια ανασφάλεια, να συνεχίσουν το έργο τους. Που πολλές φορές -ειδικά στα χωριά και σε απομακρυσμένες περιοχές- είναι πολύ σημαντικό. Και το λέω εγώ που δεν είμαι του πολύ "Κυρ' ελέησον"».

 

Για την εκκλησιαστική περιουσία και την αξιοποίησή της, ο κ. Θεοδωράκη τόνισε ότι «πέρα από τις εκκλησίες και τα μοναστήρια, στην Εκκλησία ανήκει ό,τι έχει αγοράσει και ό,τι της έχουν δωρίσει μετά τη σύσταση του ελληνικού κράτους. Είναι η άποψη που είχε και ο Αντώνης Τρίτσης.

 

Είδα τη συνέντευξη ενός επισκόπου που υποστήριζε ότι η μισή Βουλιαγμένη ανήκει στην Εκκλησία καθότι, όπως υπερηφανευόταν, "είναι εκτάσεις που έχει παραχωρήσει στη Μονή Πετράκη η μητέρα του Σουλτάνου το 1713!". Με βάση τα χρυσόβουλα των Σουλτάνων, λοιπόν, θα καθορίσουμε τη θέση της Εκκλησίας στη σύγχρονη Ελλάδα», αναρωτήθηκε ρητορικά ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr