Το sms του Τσίπρα στον Σουλτς για τη Μέρκελ

Το sms του Τσίπρα στον Σουλτς για τη Μέρκελ Facebook Twitter
sooc
1

Τηλεφωνήματα και μηνύματα από Ευρωπαίους ηγέτες που τον παροτρύνουν να συνεργαστεί με τους Χριστιανοδημοκράτες για το σχηματισμό κυβέρνησης φέρεται να λαμβάνει τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του SPD.

Όπως αποκαλύπτει σε δηλώσεις του προς την κυριακιάτικη Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς, τις τελευταίες μέρες λαμβάνει αρκετά τηλεφωνήματα και μηνύματα από Ευρωπαίους ηγέτες που τον ενθαρρύνουν να συνεργαστεί με τους Χριστιανοδημοκράτες για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ανάμεσα στους ηγέτες που έχουν επικοινωνήσει μαζί του, όπως αναφέρει, είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν -ο οποίος επικοινώνησε μάλιστα πολλές φορές μαζί του τηλεφωνικά την περασμένη εβδομάδα- αλλά και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να απέστειλε γραπτό μήνυμα στον Μάρτιν Σουλτς, καλώντας τον να μην αρνηθεί την ευκαιρία να παίξει ρόλο «σε αυτή την τόσο κρίσιμη συγκυρία για την Ευρώπη».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε σύμφωνα με πληροφορίες ότι σέβεται μεν την πρωταρχική απόφαση του SPD να μην συμμετάσχει στο σχηματισμό κυβέρνησης, ωστόσο, όπως επισήμανε, η συμμετοχή στην κυβέρνηση «είναι προϋπόθεση για να αγωνιστούμε από κοινού για αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και τον εκδημοκρατισμό στην Ευρώπη, για τα κοινωνικά δικαιώματα και μια ουσιαστική μάχη κατά τη νεανικής ανεργίας».


Τώρα είναι η ευκαιρία «να κατατεθεί στην Ευρώπη μια προοδευτική ατζέντα», φέρεται να έγραψε στο γραπτό του μήνυμα προς τον Μ. Σουλτς ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας:

«Μην ξεχνάς ότι μια πραγματικά αριστερή και προοδευτική θέση δεν έγκειται στο να διατηρείς όσο γίνεται πιο καθαρή τη δική σου ταυτότητα, αλλά στο να αγωνίζεσαι για πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προς το συμφέρον των πολλών. Είμαι σίγουρος ότι θα λάβεις τη σωστή απόφαση», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: Deutsche Welle

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης παρέλαβε βραβείο για τις οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η χώρα, υπογραμμίζοντας πως: «Ο ελληνικός λαός υπέμεινε σοβαρές δυσκολίες και έκανε θυσίες, όμως επέδειξε θάρρος, αγκάλιασε την αλλαγή και απέδειξε την ανθεκτικότητά του»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Πολιτική / Μητσοτάκης για αξιολόγηση: Το δημόσιο πρέπει να υπηρετεί τους πολίτες και όχι τον εαυτό του

Τι αναφερει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία ανασκόπησή του - Εθνική Στρατηγική για την Πρόληψη της Βίας και την Αντιμετώπιση της Παραβατικότητας Ανηλίκων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
«Μην ξεχνάς ότι μια πραγματικά αριστερή και προοδευτική θέση δεν έγκειται στο να διατηρείς όσο γίνεται πιο καθαρή τη δική σου ταυτότητα, αλλά στο να αγωνίζεσαι για πραγματικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προς το συμφέρον των πολλών." Πέστα ρε Αλέξη, εδώ εσύ συνεργάστηκες με ακροδεξιούς κι έκανες το ΟΧΙ ΝΑΙ, αυτός δε μπορεί να συγκυβερνήσει με τη Μέρκελ;Ρε κάτι κολλήματα που έχουν οι πολιτικοί στη Γερμανία...