Σε χωριστά δωμάτια Βαρουφάκης και Σόιμπλε

Σε χωριστά δωμάτια Βαρουφάκης και Σόιμπλε Facebook Twitter
4

Πυρετώδεις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες,  όπου δίνεται η λεγόμενη μητέρα των μαχών στο Eurogroup για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Αθήνας και δανειστών.

Πριν απο την έναρξη της συνεδρίασης και σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην ελληνική αποστολή, οι Ντάισελμπλουμ, Μοσκοβισί και Λαγκάρντ είχαν επαφές με τους Γιάνη Βαρουφάκη και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, οι οποίοι φέρονται να ήταν σε ξεχωριστά δωμάτια.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, η Κριστίν Λαγκάρντ και ο Πιερ Μοσκοβισί σχημάτισαν «μια τριάδα η οποία συζήτησε εναλλάξ με τον Έλληνα και τον Γερμανό υπουργό», πρόσθεσε η πηγή. Επρόκειτο για μια «ασυνήθιστη σύνθεση, η οποία δείχνει τις δυσκολίες» του διαλόγου ανάμεσα στους δύο άνδρες, «αλλά μπορεί να επιτρέψει να προχωρήσουμε», ανέφερε η ίδια πηγή. 

«Το διακύβευμα ήταν η προετοιμασία» του Γιούρογκρουπ, καθώς «όλοι θέλουν μια λύση» στο ελληνικό ζήτημα.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι συζητήσεις αφορούσαν ένα πακέτο» το οποίο θα περιλαμβάνει σημαντικές παραχωρήσεις από μέρους της Ελλάδας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Επομένως, όλη η ''διαπραγμάτευση'' αφορά στους Γερμανούς: οι άλλοι απλά τους ακολουθούνε. Αλήθεια, πώς το καταδέχθηκε αυτό η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας απλά να συνδιαλέγεται με ένα κράτος παραγνωρίζοντας τους υπόλοιπους;
Εγώ αγαπητέ μου Αντρέα Αντωνίου εκφράζω μία απλή απορία: η ''αγέρωχη'' κυβέρνηση συνομίλησε μόνο με τον δόκτορα Σόιμπλε, και μετά πήγαν και ανακοίνωσαν στους λοιπούς εταίρους τι αποφασίσθηκε ώστε απλώς να προσυπογράψουν. Αυτό σου κάνει για διαπραγμάτευση; ή σου κάνει για πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των Γερμανών; γιατί οι προηγούμενοι ήταν γερμανοτσολιάδες ενώ αυτοί θα πρέπει να θεωρούνται εθνικοί ήρωες και αγωνιστές;
Οι κύριοι Νταισεμπλουμ,Σόιμπλε,Μοσκοβισι και Λαγκαρντ βρισκόντουσαν σε ξεχωριστά δωμάτια και διαφορετικούς ορόφους ο καθένας.Ο κ. Βαρουφακης τους συναντούσε εναν-έναν ανεβαίνοντας τις σκάλες.Φορούσε κίτρινη φόρμα και κρατούσε ροπαλάκια του κουνγκ-φου.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ