ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Πώς σχολιάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον επερχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης

Πώς σχολιάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τον επερχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ
0

Την ώρα που στο εσωτερικό της κυβέρνησης επικρατεί μεγάλη κινητικότητα ενόψει του επερχόμενου ανασχηματισμού, η αντιπολίτευση κάνει λόγο για «ανασχηματισμό ματαιότητας» και «χρεοκοπημένη κυβέρνηση».

Μάταιο χαρακτήρισε τον ανασχηματισμό ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος που πρόσθεσε ότι η χώρα χρειάζεται ανασχηματισμό πρωθυπουργού, τονίζοντας πως «εμείς επιμένουμε στη θέση μας ότι υπάρχει ανάγκη εκλογών».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως «ο ανασχηματισμός θα έχει ενδιαφέρον λίγων ωρών. Δεν αλλάζει τα δεδομένα. Η χώρα παραμένει σε κατάθλιψη. Η κοινωνία είναι χωρίς προοπτική».

«ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επιδιώκουν παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος, ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος τονίζοντας πως η πολιτική πραγματικότητα όμως δεν αποκλείει επιτάχυνση εξελίξεων. «Η κυβερνητική αυτοδυναμία είναι εφικτός στόχος για τη ΝΔ. Θα επιδιώξουμε όμως συνεργασίες και με δυνάμεις που συμβάλλουν στην εθνική προσπάθεια» ανέφερε.

Τον επικείμενο ανασχηματισμό σχολίασε από το Βόλο όπου βρέθηκε η πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, λέγοντας πως «κανένας ανασχηματισμός και καμιά αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολιτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη».

Ολόκληρη η δήλωσή της έχει ως εξής:

«Η ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένας ανασχηματισμός και καμιά αλλαγή προσώπων δεν μπορεί να σώσει μια κυβέρνηση που είναι πολίτικά χρεοκοπημένη και κοινωνικά απομονωμένη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει απομακρυνθεί από την ελληνική κοινωνία και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεπεράσει τα αδιέξοδα που δημιουργεί.

Η χώρα χρειάζεται μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη πολιτική, αλλά σε καμία περίπτωση λύση δεν μπορεί να αποτελεί η παλινόρθωση της δεξιάς που επιδιώκει αυτή την στιγμή η ΝΔ.

Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος που κράτησαν όσες φορές κυβέρνησαν τη χώρα σε ύφεση, δημιούργησαν χρέη σε αντίθεση με την Δημοκρατική Παράταξη που πάντα έκανε το χρέος της απέναντι στη χώρα και είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση.

Το μήνυμα όμως που θέλω να στείλω από εδώ, από το Βόλο είναι αισιόδοξο, είναι ένα μήνυμα θετικό.

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Και μαζί μπορούμε να δώσουμε λύση στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Γιατί εμείς, η Δημοκρατική Παράταξη, ξέρουμε και μπορούμε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση. Η χώρα χρειάζεται αυτή τη στιγμή μια εθνική γραμμή και χρειάζεται εθνική συνεννόηση, για αν διαμορφωθεί και να υλοποιηθεί. Είναι προφανές ότι αυτό απαιτεί την αλλαγή των συσχετισμών, σήμερα στην κοινωνία και αύριο στην Βουλή. Με την καθοριστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράστασης, για να μπορέσουμε να καθορίσουμε τις εξελίξεις, να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα, που θεωρώ ότι θα είναι ραγδαίες.

Εγώ θέλω να καλέσω όλα τα στελέχη μας και τα μέλη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και Κινήσεις Πολιτών, να δουλέψουμε συλλογικά, σε αυτή την κοινή προσπάθεια, γιατί είναι χρέος μας να ανασυγκροτηθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς. Μακριά από πολιτικές στρατηγικές και επιδιώξεις, και, επιτέλους ας βάλουμε το "Εμείς" πάνω από το εγωιστικό και εντελώς αδιέξοδο "Εγώ"».

0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ