Πιθανό συμβολικό δημοψήφισμα και στην Ιταλία με πρωτοβουλία της αριστεράς

Πιθανό συμβολικό δημοψήφισμα και στην Ιταλία με πρωτοβουλία της αριστεράς Facebook Twitter
1

Κύκλοι της ιταλικής κυβέρνησης, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, εκτιμούν ότι η όλη κατάσταση με την ελληνική κρίση «βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού».

Όπως υπενθυμίζεται, παράλληλα, η ιταλική κυβέρνηση είχε ταχθεί επανειλημμένα, τις περασμένες ημέρες, υπέρ μιας πολιτικής λύσης, η οποία θα έπρεπε να βρεθεί στο πλαίσιο των δυο συνόδων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που έλαβαν χώρα στις Βρυξέλλες.

Αντιθέτως, όπως αφήνουν να διαρρεύσει κύκλοι της ιταλικής κυβέρνησης, η Γερμανίδα καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ, επέμεινε, στην τελευταία σύνοδο που έληξε χθες, να παραπεμφθεί για επίλυση το όλο θέμα της Ελλάδας στο Γιούρογκρουπ. Στη Ρώμη, πάντως, εκτιμάται ότι υπάρχουν ακόμη κάποια μικρά περιθώρια για εξεύρεση λύσης πριν από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, παράλληλα, ότι η Ιταλία δυσκολεύεται στη φάση αυτή, να διαφοροποιήσει αισθητά τη θέση της προς υποστήριξη της χώρας μας, δεδομένης της ευρύτερης διαπιστωμένης έλλειψης αλληλεγγύης, στο πλαίσιο της Ένωσης, προς τα κράτη της Μεσογείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως φάνηκε και πρόσφατα και με το θέμα της μετανάστευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, δυνάμεις και κινήματα της ιταλικής αριστεράς προσανατολίζονται προς τη διοργάνωση συμβολικού δημοψηφίσματος σε πόλεις της Ιταλίας στις 5 Ιουλίου, προς στήριξη της πρωτοβουλίας και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ