Πηγές ΝΔ: «Ναι» στην προανακριτική - Δεν έχουμε να φοβηθούμε το παραμικρό

Πήγες ΝΔ: «Ναι» στην προανακριτική - Δεν έχουμε να φοβηθούμε το παραμικρό Facebook Twitter
Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi
0

Υπερψηφίζουμε την πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη, λένε κοινοβουλευτικές πηγές της Νέας Δημοκρατίας, «επειδή δεν έχουμε να φοβηθούμε ή να αποκρύψουμε το παραμικρό».

Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν έξι σημεία σχετικά με την κατάθεση- από το ΠΑΣΟΚ- πρότασης για σύσταση προανακριτικής. Όπως επισημαίνουν:

«1) Προσηλωμένοι στην αποκάλυψη της αλήθειας και επειδή δεν έχουμε να φοβηθούμε ή να αποκρύψουμε το παραμικρό, υπερψηφίζουμε την πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε τις συκοφαντίες του ΠΑΣΟΚ περί δήθεν «συγκάλυψης».

2) Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι συντασσόμαστε με το περιεχόμενο της πρότασης. Είναι σαφές ότι η συγκεκριμένη κίνηση του ΠΑΣΟΚ εντάσσεται στην απέλπιδα προσπάθειά του να εργαλειοποιήσει την τραγωδία των Τεμπών για φτηνά πολιτικά παιχνίδια.

3) Σήμερα «μάθαμε» από την πρόταση του ΠΑΣΟΚ ότι η περιβόητη «συγκάλυψη» Τριαντόπουλου δεν βασίζεται σε κάποια μαρτυρία, εντολή ή άλλο στοιχείο αλλά συνίσταται στην απλή συμμετοχή σε «άτυπη συνάντηση» και στην παροχή «ψυχικής συνδρομής» στους αρμοδίους υπαλλήλους.

4) Η βιασύνη του ΠΑΣΟΚ να καταθέσει την πρόταση για την Προανακριτική δείχνει ότι η ηγεσία του δεν ενδιαφέρεται για την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοση δικαιοσύνης αλλά εντάσσεται σε έναν εσωτερικό ανταγωνισμό της αντιπολίτευσης για το ποιος θα προλάβει ποιον.

5) Διαψεύσθηκαν παταγωδώς οι καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ περί δήθεν απόκρυψης των συμπληρωματικών στοιχείων της δικογραφίας από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, όταν ακόμα και βουλευτές του Σύριζα, όπως η κυρία Γεροβασίλη και ο κ. Κόκκαλης δήλωσαν ότι είχαν λάβει γνώση όλων των συμπληρωματικών στοιχείων. Και όμως το ΠΑΣΟΚ, αντί να απολογηθεί για την αμέλειά του, προτίμησε να εξαπολύσει αήθη επίθεση κατά του πρώην Προέδρου της Βουλής με αναληθείς ισχυρισμούς.

6) Όλα λοιπόν στο φως, η αλήθεια θα λάμψει στη Βουλή και ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί πλήρως το σχέδιο εργαλειοποίησης και πολιτικής εκμετάλλευσης της τραγωδίας από το ΠΑΣΟΚ και τους συνοδοιπόρους του».

 
 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ