Παυλόπουλος: Όχι στον αλυτρωτισμό και στην αμφισβήτηση των συνόρων

Παυλόπουλος: Όχι στον αλυτρωτισμό και στην αμφισβήτηση των συνόρων Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

«Όχι» στον αλυτρωτισμό και στην αμφισβήτηση των συνόρων, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της 105ης επετείου απελευθέρωσης της Σιάτιστας.

«Η σημερινή επέτειος ανακαλεί στην μνήμη μας όλους τους εμβληματικούς αγώνες των Σιατιστινών υπέρ της πατρίδος. Ιδίως δε μας υπενθυμίζει, μ' επίκεντρο τον ένδοξο μακεδονικό αγώνα, την ιστορία της Μακεδονίας. Επαναλαμβάνοντας τα λόγια του μεγάλου μακεδόνα ηγέτη Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Μακεδονία είναι μία, και είναι ελληνική», υπογράμμισε από τη Σιάτιστα.

«Όσοι, δε, αγνοούν αυτήν την, αμαχήτως τεκμηριωμένη, αλήθεια, όχι μόνο παραχαράσσουν βάναυσα την Ιστορία αλλά και υπονομεύουν, με δική τους αποκλειστικώς ευθύνη, την ευρωπαϊκή τους πορεία. Δοθέντος ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν ανέχεται εκδηλώσεις αλυτρωτισμού και αμφισβητήσεις του status quo των συνόρων», επεσήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια