Παναγιωτόπουλος: Υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στην προκλητική συμπεριφορά των γειτόνων

Παναγιωτόπουλος: Υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στην προκλητική συμπεριφορά των γειτόνων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στην προκλητική συμπεριφορά των γειτόνων διαμηνύει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Το Αιγαίο είναι μία θάλασσα με σύνορα και ο ζωτικός χώρος της Ελλάδας. Είναι το στρατηγικό βάθος αυτής της χώρας, είναι ο λόγος που η χώρα αυτή, η οποία υπέμεινε πάρα πολλά, αλλά και ξεπέρασε ακόμα περισσότερα, έχει το βάθος, έχει το ζωτικό χώρο για να συνεχίσει να είναι μία ισχυρή παρουσία, που εκπέμπει σήματα σταθερότητας, σωφροσύνης και σοβαρότητας στην ευρύτερη περιοχή», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στην ομιλία του, κατά τη σημερινή επίσκεψη του στην Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων.

«Πλέον αντιλαμβάνονται και οι σύμμαχοί μας - και μάλιστα οι πιο ισχυροί σύμμαχοί μας - ότι εμείς είμαστε αυτοί πάνω στους οποίους πρέπει να επενδύουν και να ποντάρουν έτσι ώστε η περιοχή μας να γίνει μία περιοχή ειρήνης και σταθερότητας και να ξεπεραστούν οι όποιες αστάθειες», πρόσθεσε.

Παράλληλα κατέστησε σαφές ότι «αντιλαμβανόμαστε τις αστάθειες, αντιλαμβανόμαστε την προκλητική συμπεριφορά των γειτόνων, όμως αυτή η συμπεριφορά, όσο προκλητική και να γίνει, το ξέρετε και το ξέρουμε ότι υπάρχουν «κόκκινες γραμμές».

Όταν οι «κόκκινες γραμμές» τείνουν να ξεπεραστούν, είμαστε και εμείς εδώ για να εκπέμψουμε ισχυρό στίγμα ψυχραιμίας αλλά και αποφασιστικότητας, περίσκεψης, αλλά και σθένους. Αυτή είναι η αποτρεπτική ισχύς της χώρας και εσείς είστε ένας από τους βασικούς βραχίονες εκδήλωσης αυτής της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας», τόνισε απευθυνόμενος προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και της ΑΣΔΕΝ.

«Το Αιγαίο είναι ένα δύσκολο θέατρο επιχειρήσεων. Είναι μια θάλασσα με σύνορα. Και τα σύνορα του Αιγαίου είναι ένα νοητό τείχος με πύργους. Οι πύργοι αυτοί είναι τα νησιά. Και εκεί υπάρχετε εσείς. Είστε οι φρουροί στα τείχη. Εσείς είστε ο λόγος που όλοι όσοι επιβουλεύονται ο,τιδήποτε εναντίον της πατρίδα μας θα το σκεφτούν πάρα πολύ σοβαρά και κατά πάσα πιθανότητα θα αποφασίσουν να μην προχωρήσουν», ανέφερε ειδικότερα για τα στελέχη της ΑΣΔΕΝ.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε περιστατικό στη Νέα Υόρκη, το 2010 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ομογένειας στη Νέα Υόρκη όπου στην παρέλαση συμμετείχε ομάδα των Ευζώνων, κατά το οποίο Ελληνοαμερικανός υποψήφιος εξέφρασε ανησυχία ότι λόγω της κρίσης, οι Τούρκοι θα μας «πάρουν κάνα δύο νησιά».

Τότε ο κ. Παναγιωτόπουλος βλέποντας την ομάδα των Ευζώνων που αντέδρασε στα λεγόμενα του υποψηφίου απάντησε απευθυνόμενος προς τον ίδιο «ο λόγος που δεν θα γίνει αυτό για το οποίο ανησυχείτε και ούτε καν θα τολμήσει κανείς να κάνει την προσπάθεια, είναι ότι όλοι καταλαβαίνουν, αλλά ιδίως οι «απέναντι» καταλαβαίνουν, τι τους περιμένει αν θα το αποτολμήσουν.

Εκείνη την ώρα φυσικά λες και περίμενε όλη η αίθουσα να εκραγεί σε πανηγυρισμούς, αλλά αυτό που με ικανοποίησε ιδιαίτερα ήταν ότι τα παιδιά εκεί κάτω, η αίθουσα δηλαδή, το απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς, ήρθαν μετά ένας - ένας να με συγχαρούν. 'Έτσι το αισθανόμουν τότε, έτσι το αισθάνομαι, πολύ πιο έντονα και τώρα», σχολίασε περαιτέρω.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια «να λύσουμε αρκετά και με καλές πιθανότητες τα περισσότερα» από τα υφιστάμενα προβλήματα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παράλληλα εξήρε τον επαγγελματισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν μεγαλύτερο επίπεδο επαγγελματισμού από όλα τα υπόλοιπα στελέχη οπουδήποτε αλλού, αλλά έτσι πρέπει να είναι».

«Επαγγελματισμός σημαίνει προσήλωση, αφοσίωση, διαρκή εκπαίδευση, διαρκή προσπάθεια για ατομική και ομαδική βελτίωση σε ό,τι κάνουμε».

Μάλιστα προέτρεψε ότι «όλοι σε αυτή τη χώρα πρέπει να αρχίσουμε να λειτουργούμε με λίγο παραπάνω επαγγελματισμό σε ό,τι κι αν κάνουμε. με δεδομένο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ένα πρότυπο οργανωμένης Πολιτείας που θα θέλαμε να έχουμε» όπως πρόσθεσε αργότερα στις δηλώσεις του στο υπουργείο.

Κατά την επίσκεψή του στην ΑΣΔΕΝ, ο κ. Παναγιωτόπουλος επικοινώνησε μέσω βιντεοκλήσης με τα επιτηρητικά φυλάκια Παναγιάς και Φαρμακονησίου. Επίσης συνομίλησε με τους διοικητές όλων των Σχηματισμών των τοπικών ΑΔΤΕ.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον οποίο συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς τους οποίους υποδέχθηκε ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Γεώργιος Δημητρόπουλος.

Στην επίσκεψη συμμετείχε και ο βουλευτής Α' Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας και πρώην διοικητής της ΑΣΔΕΝ Νικόλαος Μανωλάκος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

LiFO politics / Οι αμερικανικές εκλογές και η Ουκρανία

Ο διεθνολόγος και καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κώστας Λάβδας εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη πώς θα επηρεάσουν οι αμερικανικές εκλογές τον πόλεμο στην Ουκρανία και αναφέρεται στη βοήθεια που στέλνει η Ελλάδα και στην αποτυχημένη προσπάθεια μεσολάβησης του Μακρόν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει ψηφιακά, ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη

Πολιτική / Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν στο Δημόσιο 300 ψηφιακές υπηρεσίες»

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet και η δυνατότητα με παροχής συναίνεσης (consent), που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέπει την άντληση δεδομένων για την εύκολη εξυπηρέτησή του
LIFO NEWSROOM
Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM