Οικονόμου: Η Ελλάδα έχει την έβδομη φθηνότερη τιμή ρεύματος στην Ευρώπη, υποστηρίζει ο κυβ. εκπρόσωπος

Οικονόμου: Η Ελλάδα έχει την έβδομη φθηνότερη λιανική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη των 27 Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα έχει την έβδομη φθηνότερη λιανική τιμή ηλεκτρικού ρεύματος στην Ευρώπη των 27, υποστήριξε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέδωσε την κατάταξη στην επιχείρηση εξυγίανσης της ΔΕΗ και τις ενισχύσεις που, όπως είπε, «θα συνεχιστούν όσο κρατά η ενεργειακή κρίση». 

Ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να παράγει ρεύμα από λιγνίτη και ότι τα εργοστάσια που έκλεισαν είχαν συμπληρώσει τις προβλεπόμενες ώρες λειτουργίας

«Αλλά η παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη δεν είναι πια η φτηνότερη, εξαιτίας της διεθνούς περιβαλλοντικής νομοθεσίας. Τον Δεκέμβριο, που οι τιμές του φυσικού αερίου ήταν στο υψηλότερο σημείο, η παραγωγή ρεύματος από φυσικό αέριο κόστιζε σχεδόν όσο και η παραγωγή από λιγνίτη», πρόσθεσε. 

Αν η Ελλάδα επέμενε στην παραγωγή ρεύματος από λιγνίτη, εξαιτίας της διεθνούς νομοθεσίας και των υποχρεώσεων που μας δεσμεύουν «θα πληρώναμε το ρεύμα ακριβότερα από ότι σήμερα», συμπλήρωσε. 

Εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα, υποστήριξε ότι το 2019 η ΔΕΗ βρέθηκε κοντά στη χρεοκοπία «ως αποτέλεσμα της αδράνειας του ΣΥΡΙΖΑ». 

«Αν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αδρανήσει εξαιτίας ιδεοληψιών και έλλειψης τεχνοκρατικής γνώσης, η παραγωγή ρεύματος από ΑΠΕ θα είχε προχωρήσει ακόμη περισσότερο και η ΔΕΗ, ενδεχομένως, θα είχε μεγαλύτερες δυνατότητες σήμερα συμπίεσης των τιμών. Η χώρα τότε έμεινε  ενεργειακά ανοχύρωτη», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου. 

«Η έβδομη φθηνότερη τιμή στη λιανική τιμή ρεύματος στην Ευρώπη των 27 δεν είναι πανάκεια, ούτε  όμως είναι κάτι αμελητέο», υποστήριξε ο κ. Οικονόμου και προαναγγέλοντας κι άλλες «πολιτικές προστασίας της κοινωνίας» χωρίς να εισέλθει σε πιο συγκεκριμένες λεπτομέρειες. 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM