Οικονομικό Φόρουμ Δελφών- Μητσοτάκης: Η ιστορία θα κρίνει αυστηρά τον Αλέξη Τσίπρα

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών- Μητσοτάκης: Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Εκλογές, ελληνοτουρκικά και το θέμα των παρακολουθήσεων ήταν μερικά μόνο από τα ζητήματα στα οποία κλήθηκε να σχολιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε στις ερωτήσεις του managing editor των «Financial Times» υπεύθυνο για τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, Peter Spiegel, και δήλωσε σίγουρος ότι θα υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών.

«Αν με ρωτάτε, θα έχουμε και δεύτερο γύρο εκλογών αλλά ο πρώτος γύρος θα δείξει ποιον θέλουν πρωθυπουργό οι Έλληνες. Η αξιωματική αντιπολίτευση με κατηγορεί ως αυταρχικό και αλαζόνα, αλλά οι ψηφοφόροι γνωρίζουν τα πλεονεκτήματα και θα συνιστούσα άλλη αφήγηση στους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ποτέ δεν θα υποτιμούσα τον πολιτικό μου αντίπαλο» σημείωσε μεταξύ άλλων ενώ σε ό,τι αφορά στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι «έχει επιδείξει πολιτικές δεξιότητες αλλά θεωρώ ότι τα πήγε χάλια ως πρωθυπουργός. Κι έχουμε τον κ. Βαρουφάκη που θέλει να αντικαταστήσουμε τα ευρώ μας με το νόμισμα Δήμητρα.

»Μην ξεχάσουμε ότι ήταν εύκολο για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον, αλλά την πισωγύρισε. Σα να βάζεις φωτιά στο σπίτι σου και να ζητάς εύσημα επειδή κάλεσες την πυροσβεστική» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας πως «Στις Βρυξέλλες σχολιάζουν ότι ο κ. Τσίπρας επέλεξε ένα άσκοπο δημοψήφισμα, πισωγύρισε και ξοδεύτηκαν εκατομμύρια. Η ιστορία θα τον κρίνει αυστηρά γιατί είχε την ευκαιρία να πάει τη χώρα μπροστά, αλλά την πήγε πίσω. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μάθει τίποτα. Δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος έχει αλλάξει και δεν είναι σε θέση να προσφέρουν μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση για το πώς θα διοικήσουν τη χώρα».

Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας

«Προχωράμε με ταχύτερους ρυθμούς κι έχουμε μειώσει σαφέστατα το χρέος, έχουμε δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, κι έχουμε προσελκύσει επενδύσεις», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η ανάπτυξη «μάς επέτρεψε να στηρίξουμε τους πολίτες. Το σημαντικότερο είναι η αύξηση του μέσου μισθού και είναι εφικτό το 25% στον κατώτατο μισθό. Χρησιμοποιήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο για να προσφέρουμε στοχευμένη υποστήριξη σε όσους είχαν μεγαλύτερη ανάγκη. Ήμασταν συνεπείς στη δέσμευσή μας να μειώσουμε τους φόρους για τη μεσαία τάξη», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί για να μην εκτροχιάσουμε όλη την πρόοδο που σημειώσαμε τα τελευταία χρόνια» σημείωσε μεταξύ άλλων ενώ τόνισε πως «Η επιλογή μεταξύ των δύο κομμάτων είναι, κατά τη γνώμη μου, εξαιρετικά σκληρή. Εμείς συνεχίζουμε με βελτίωση του εισοδήματος και η οικονομία πάει πολύ καλά, ενώ και στον πληθωρισμό έχουμε καλύτερα νούμερα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

 »Όσα λένε οι αντίπαλοί μας εάν εφαρμοστούν θα οδηγήσουν σε νέα πτώχευση της χώρας. Νομίζω πως οι ψηφοφόροι εκτιμούν την προσπάθεια μας, βλέπουν τις τιμές στα σούπερ μάρκετ που πέφτουν. Αρνηθήκαμε οριζόντια μείωση ΦΠΑ προκειμένου να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη».

Κυριάκος Μητσοτάκης για το δυστύχημα στα Τέμπη

«Οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να είναι θυμωμένοι» είπε ερωτώμενος για το δυστύχημα στα Τέμπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συνέχισε αιτιολογώντας πως «περίμεναν κάτι καλύτερο από το κράτος και μας θεώρησαν υπόλογους. Αναλαμβάνω την ευθύνη.

»Είναι τραγωδία ότι αυτό το σύστημα θα λειτουργούσε ως το Σεπτέμβριο. Εν τέλει οι εκλογές αφορούν τι έγινε στην τετραετία και τι έπεται και είμαστε νομίζω κυβέρνηση συνεπής στο πρόγραμμά της σε δύσκολες στιμές. Οι δημοσκοπήσεις είναι καλύτερες σε σχέση με δύο μήνες πριν. Οι πολίτες θέλουν σταθερότητα και ξέρουν ότι την παρέχουμε κι έχουν πειστεί ότι η ατζέντα μας είναι σημαντική.

Κυριάκος Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά και παρακολουθήσεις

Σε ότι αφορά στα ελληνοτουρκικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν κάθετος: «Καμία συζήτηση επί εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας και τη σαφή χάραξη συνόρων της Ελλάδας με την Τουρκία», διαμήνυσε σε σχετική ερώτηση.

Σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «Κάνουμε ό,τι καλύτερο για να περιορίσουμε τη χρήση παράνομου λογισμικού αλλά το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM
Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Πολιτική / Για την ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο συνομίλησε ο Μητσοτάκης με τον αντιπρόεδρο της Google

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις που έχουν αναληφθεί τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την ασφαλή πλοήγηση των ανηλίκων στο διαδίκτυο και την αντιμετώπιση φαινομένων ψηφιακού εθισμού
LIFO NEWSROOM