«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου ανέπτυξε το νέο μοντέλο διακυβέρνησης και τις 12 προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου.

 

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι θα υπάρχει ετήσιο στρατηγικό σχέδιο για κάθε υπουργείο και έθεσε τις 12 βασικές προτεραιότητες:

 

- Ισχυρή ανάπτυξη με επενδύσεις.

- Αξία στην ακίνητη περιουσία.

- Ασφάλεια στο σπίτι, στην πόλη και στη χώρα.

- Κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.

- Εκπαίδευση που απελευθερώνει το δυναμικό. Σημείωσε ότι αύριο θα επισκεφθεί το υπουργείο Παιδείας για να συζητήσουμε το σχέδιο για το μέλλον της εκπαίδευσης.

- Ποιοτική δημόσια υγεία.

- Νέο κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ κράτους, εργαζομένων και επιχειρήσεων. Όπως επισήμανε, δεν θα δεχθούμε καμία απόκλιση από την εργασιακή νομοθεσία.

- Υψηλότερο διαθέσιμο εισόδημα για τους εργαζόμενους και τη μεσαία τάξη.

- Προστασία του περιβάλλοντος.

- Σύγχρονο ψηφιακό κράτος.

- Νέο μοντέλο πολιτισμού.

- Ισχυρή Ελλάδα σε έναν κόσμο που αλλάζει. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε την επικοινωνία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Να σημειωθεί πως στα μέλη της νέας κυβέρνησης μοιράστηκαν επίσης μεγάλοι μπλε φάκελοι με τις οδηγίες και τους στόχους που θέτει ο πρωθυπουργός.

 

«Σήμερα, όλοι οι Υπουργοί παρέλαβαν έναν φάκελο με τους στόχους μας ανά υπουργείο, το πρόγραμμα δράσης μας ως τον Δεκέμβριο και ένα 6μηνιαίο σχέδιο πρωτοβουλιών. Η κυβέρνηση θα λειτουργήσει με αυστηρά χρονοδιαγράμματα και διαρκή αξιολόγηση», έγραψε λίγο αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter.