Ο Τζιτζικώστας αποφάσισε να μην πάει σε δείπνο του τουρκικού προξενείου λόγω Αγιάς Σοφιάς

Ο Τζιτζικώστας αποφάσισε να μην πάει σε δείπνο του τουρκικού προξενείου λόγω Αγιάς Σοφιάς Facebook Twitter
Konstantinos Tsakalidis / SOOC
0

Την έντονη δυσαρέσκεια του για το γεγονός ότι διαβάζεται το Κοράνι στην Αγία Σοφία εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στον πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Γιαλμάν Οκάν, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά.

Ο κ. Τζιτζικώστας εξέφρασε δυσαρέσκεια και για την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με την οποία η Άγκυρα απάντησε σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, για το θέμα της Αγιάς Σοφιάς, όπου η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αποκαλείται «τουρκική μειονότητα».

Τέλος, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον πρόξενο ότι δεν θα παραστεί στο ετήσιο δείπνο που διοργανώνει το προξενείο της Τουρκίας αύριο, Παρασκευή 10 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM
Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα ούτε υπομονή»

Πολιτική / Μαρινάκης σε αγρότες: «Την Τετάρτη η κυβέρνηση θα εξειδικεύσει τα μέτρα, δεν υπάρχουν άλλα- ούτε υπομονή»

«Είναι καλό όσοι θέλουν να έρθουν να συζητήσουμε αυτές τις ανακοινώσεις, εμείς θα τις κάνουμε είτε έρθουν είτε όχι» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
THE LIFO TEAM