Συναντήσεις με τον Αλβανό πρωθυπουργό, Σαλί Μπερίσα, τον υπουργό Πολιτισμού, το δήμαρχο Τιράνων και τον αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο είχε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στην Αλβανία.
Το πρωί ο κ. Μπουτάρης έγινε δεκτός από τον Αλβανό υπουργό Πολιτισμού, Τουρισμού και Αθλητισμού, Αλντο Μπούμτσι, με τον οποίο συζήτησαν για τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.
Στη συνέχεια ο κ. Μπουτάρης συναντήθηκε με τον Αλβανό πρωθυπουργό με τον οποίο είχε μια πολύ θερμή συζήτηση - σύμφωνα με δηλώσεις στενών συνεργατών του δημάρχου.
Ο κ. Μπουτάρης επισκέφθηκε και την Αρχιεπισκοπή όπου συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο της Αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, Αναστάσιο ο οποίος τον ενημέρωσε γύρω από το έργο της εκκλησίας και το γενικό κλίμα στη χώρα.
Τέλος ο κ. Μπουτάρης επισκέφθηκε και το δήμαρχο Τιράνων, Λουλεζίμ Μπάσα, με τον οποίο συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας των δύο πόλεων.
Αύριο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επισκεφθεί το Δυρράχιο, το οποίο αποτελεί τον κύριο προορισμό του, καθώς εκεί θα υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τον ομόλογό του, Βανγκιούς Ντάκο. Η συμφωνία προηγείται της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, η οποία αναμένεται να υλοποιηθεί κατά την επίσκεψη του δημάρχου Δυρραχίου στη Θεσσαλονίκη τους επόμενους μήνες.
Πολιτική /
Ο Μπουτάρης στην Αλβανία

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Φωτιά: Δύσκολο το βράδυ στην Κερατέα - «Είναι απελπιστική η κατάσταση», λέει ο αντιδήμαρχος Σαρωνικού

Στη φυλακή ο πρώην αστυνομικός και γνωστός TikToker για διακίνηση ναρκωτικών

Νεκρός από τη φωτιά στην Κερατέα: Απομονωμένος, χωρίς ρεύμα και νερό από το 2007 ο 76χρονος

Η Γαλλία καλείται να αντιμετωπίσει την τοξική κουλτούρα στην κουζίνα που διέδωσε σε όλο τον κόσμο

Απαγόρευση απόπλου: Προς αναχώρηση πλοία που έμειναν δεμένα για ώρες λόγω καιρού
