Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε τα «βραβεία φορολογικής συνείδησης» αλλά νικητές δεν μάθαμε.Γιατί?

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε τα «βραβεία φορολογικής συνείδησης» αλλά νικητές δεν μάθαμε.Γιατί? Facebook Twitter
0

Αν με τη φράση "βραβεία φορολογικής συνείδησης" δεν σας έρχεται κάτι στο μυαλό, θα σας θυμίσουμε τον "ζητιάνο" και την "τουρίστρια".Ναι τα  βιντεάκιαμε τον ζητιάνο που έκοβε αποδείξεις και την τουρίστρια με τον ταρίφα.Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, μετά το μεγάλο sucess στη δημόσια διαβούλευση για το φορολογικό σύστημα τον Απρίλιο,το υπουργέιο Οικονομικών είχε την ιδέα ενός διαγωνισμού με την ενεργό συμμετοχή του κόσμου στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 6 Σεπτεμβρίου, είχε τίτλο  «Οι πολίτες δημιουργούν φορολογική συνείδηση» και οι συμμετέχοντες έπρεπε να στείλουν μια πρωτότυπη ιδέα σε video διάρκειας  έως 60 δευτερολέπτων που θα παρουσίαζε το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.

Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών ήταν η 30η Σεπτεμβρίου του 2010 ,δόθηκε όμως παράταση ως τις 10 Οκτωβρίου.

Οι συμμετοχές υποβλήθηκαν ,το κοινό ψήφισε τις καλύτερες και στη συνέχεια ,όπως προέβλεπε η ανακοίνωση του διαγωνισμού,  ειδική επιτροπή αξιολόγησης " από στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και από έγκυρους ειδικούς και αναγνωρισμένους επαγγελματίες του χώρου της επικοινωνίας και της διαφήμισης", θα αναδείξει τις 10 καλύτερες συμμετοχές που θα ελάμβαναν τα χρηματικά βραβεία τα οποία προβλέπονταν.Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση του διαγωνισμού "τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των πολιτών θα ληφθούν υπόψη κατά την αξιολόγηση των συμμετοχών από την ειδική επιτροπή αξιολόγησης".

Χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου απένειμε τα βραβεία στους νικητές. Ποιοί είναι αυτοί? Άγνωστο προς το παρόν. Στο site του υπουργείου αναφέρεται η βράβευση ,στα ΜΜΕ αναφέρονται οι δηλώσεις της ηγεσίας, φωτογραφίες από τη σεμνή τελετή υπάρχουν, όμως δυσκολευόμαστε να βρούμε ποιοί είναι οι νικητές καθώς δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε καν στο site του υπουργείου. Και έτσι έχουμε μείνει με την απορία. Πως ψήφισε το κοινό? Πως έκρινε η Επιτροπή? Ποιοί είναι οι νικητές? Πως θα αξιοποιηθούν οι καλύτερες συμμετοχές και κυρίως ,γιατί δυσκολευόμαστε τόσο να βρούμε τους νικητές?

Μέχρι  να διευκρινιστεί το θέμα-και ελπίζοντας το υπουργείο οικονομικών να μην  κρύβει το top-10 όπως η οικογένεια το "Τέρας" στο "Η αγάπη άργησε μια μέρα" - ας θυμηθούμε μερικές "χρυσές στιγμές"(εμείς πάντως αγαπήσαμε πολύ το 1 ,το 2 και τη Γιούλη):

Κάν' το σωστά( o ζητιάνος)

Ταξί-τουρίστρια(Hello!Tisio pleasssse.Oooo apodixi!!!)

Το κεφάλαιο(κυρία) καταπιέζει τη λαική τάξη(υπηρέτρια Γιούλη) μέχρι που φτάνει το ΠΑΜΕ με τη μορφή λαικής αγωνίστριας Ερινύας

Απόδειξη κόβεις?(κόβεις ψωμί,κόβεις τυρί,κόβεις και κεφάλια).Μπρρρ...

Μητέρα μου είναι η γη κι αδέλφια μου τα δέντρα,ο πιό μικρούλης μου αδελφός είναι το χαμομήλι...

Τα ζόμπι είναι φοροφάγα(φοβερή splatterιά)

Και ο Πινόκιο φοροφυγάς!

Η χρυσή τομή ανάμεσα στο θρίλερ και τον Μπάντ Σπένσερ

Αυτή πρέπει να παίξει στο 0-6

Κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τα playmobil

Ολα τα λεφτά η γιαγιά(σαν μετενσάρκωση του  ηθοποιού Χρήστου Ευθυμίου)

Όλα βγαλμένα από τη ζωή είναι(η δόλια μάνα Ελένη Ζαφειρίου ζει!)

"Σας μοιάζω για μαφιόζος"?Όχι!Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ,ο Αγιοβασίλης  και ο Μαρσέλ Μαρσό σε ένα !

Ούτε η Sirina τέτοιες παραγωγές(εκδιδόμενη απόδειξη)

Η συναλλαγή(ανήλικα dealάρουν βώλους)

Όλες οι συμμετοχές εδώ:

www.youtube.com/minfingre

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM