ΤΩΡΑ

Novartis: Κατέθεσε ο Πικραμμένος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Novartis: Κατέθεσε ο Πικραμμένος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Για την υπόθεση Novartis κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την Πέμπτη.

Με την κατάθεση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή, συνεχίστηκαν οι έρευνες της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τους δικαστικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Νοvartis.

Η κατάθεσή του κράτησε περί τις τρεις ώρες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το περιεχόμενο της. Το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis, όταν η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ωστόσο, η δικογραφία κατά το μέρος που τον αφορούσε τέθηκε στο αρχείο με τη σφραγίδα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης. Ο κ. Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής, πολύ πριν ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Νοvaris, είχε κάνει λόγο για «μυθιστορηματικές κατηγορίες». Συγκεκριμένα είχε πει: «Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις, αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη».

Παράλληλα, ο κ. Ζαχαρής και ο συνάδελφος του Λάμπρος Σοφουλάκης θα αποτιμήσουν το αποδεικτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους στο πλαίσιο της ερευνάς που διεξάγουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
0

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ